2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Migdolinis pyragas


Purus purus, puikus, labai riešutinis, bet mėgstantiems migdolus, rekomenduoju! Gavosi toks aukštas, purus didelis pyragas. 
Receptas iš čia,  dėkinga Helenai ;)


Puodelis 200 ml

Reikės:

250 g. migdolų riešutų
5 kiaušiniai
1 puodelis cukraus
1 apelsino ir 1 citrinos žievelės
Cukraus pudros pabarstymui


Migdolų nelupau. Migdolus sumalti kombaine iki beveik miltų. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, trynius suplakti su cukrumi, suberti nutarkuotas žieveles, migdolus, ir viską gerai išmaišyti. Aš dar išspaudžiau šiek tiek citrinos sulčių.
Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į riešutinę masę. 
Kepimo indą iškloti kepimo popieriumi arba patepti riebalais ir pabarstyti miltais.
Supilti tešlą ir kepti 180 laipsnių orkaitėje, apie 45 min.
Atvėsintą apibarstyti cukraus pudra.



p.s. čia miltų tikrai nereikia, nepamiršau.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...