2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Veganiškas šokoladinis pyragas

Receptą gavau iš vienos moters kuriai labai dėkinga už super lengvą receptuką!
(Zeneyb!, it`s a big success, thanks for the recipe, it`s soo good! here you can see my version)



Tai vienas iš greičiausiai pasidarančių, mažiausiai produktų ir energijos sunaudojantis pyragas. Kam patinka drėgni, šokoladiniai - nemirksėdama rekomenduoju.

Puodelis - 200 ml

1 1/4 puodelio miltų
1 puodelio cukraus (galima ir truputį mažiau nemėgstantiems labai saldžiai)
1/3 puodelio karčios kakavos
1 a.š. sodos
1/2 a.š. druskos
1 puodelio šilto vandens
1 a.š. vanilės ekstrakto (nebūtina)
1/3 puodelio aliejaus
1 a.š. acto

Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
Inde sumaišyti visus sausus produktus, supilti vandenį, aliejų, vanilę bei actą ir viską gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
Sodos nugesinti nereikia.
Į kepimo indą įkloti kepimo popierių ir paskleisti tešlą. Kepti ~30 min. tikrinti pagaliuku, kad nekibtų. Neperkepti, nes bus sausas.
Galima dėti riešutų ir į vidų jei patinka. Aš bėriau ant viršaus.

Mano veganiškas pyragas patapo nelabai veganišku, nes ištirpiau kelis gabaliukus šokolado su šlakeliu pieno ir aptepiau pyragą, ir tada užbrasčiau lazdyno bei migdolų riešutų. Kitu kartu berčiau geriau migdolų plokšteles, manau būtų dar geriau.


Leisti gerai atvėsti ir tada pjauti.



Skanaus!

20 komentarų:

  1. bus isbandytas, nes atrodo fantastiskai!!!! o jau nuotrauku grazumas ♥

    AtsakytiPanaikinti
  2. mmmm vaizdelis... nemėgstu šokolado, bet žinau kas liks sužavėtas kai iškepsiu <3

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaip vaizdelis gali būti mmmm, jei nemėgstate šokolado?

      Panaikinti
  3. Neringa, dėkui! Bandau mokintis pamažu....


    Anonimiškui >> tikiuos bus skanu! o jei dar su ledais kokiais....

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai ačiū už receptą! nuostabus pyragas ir koks paprastas! bus favoritas!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Skanumelis! Katik isbandziau :) Aciu uz paprasta recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. kepu kasdien ir vaisinu visus. jau toks skanus, mmmm. ypac glaistytas sokoladu ir apibarstytas smulkintais anakrdzio riesutais.
    labai aciu uz recepta.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Liuks, kad patinka! man ir smagu!

    AtsakytiPanaikinti
  8. grange, labai ačiū už pyrago receptą!!! Jis puikus! :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. SUPERINIS! darytas jau belekiek kartų, visi šokolado mėgėjai laižosi pirštus ir prašo dar !

    AtsakytiPanaikinti
  10. Įdėjau šaukštą druskos, o ne pusę šaukštelio, netyčia, žinoma. Dabar jau bijau ragaut..

    AtsakytiPanaikinti
  11. o jei :( tai kaip čia taip gavos...
    nu turbūt jau jausis per daug, jei dar visas valgomas šaukštas :(

    AtsakytiPanaikinti
  12. ha, padvigubinau porciją, visko atitinkamai daugiau įdėjau, dar įmaišiau šokolado plytelę (na, jau ne visai veganiškas išėjo), bet viskas išėjo puikiai, labai šaunus receptas (who knew) :)))

    AtsakytiPanaikinti
  13. phew nu va kaip gerai, jau galvoju bus didelis nusivylimas!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Šiendien mačiau per Kuchnia TV viena indė kepė tą pyragą, tik ji naudojo apvalia formą aukštesniais kraštais. Supjausčius gaunas gražesni gabalėliai. Paskaitinėjau Jūsų puikius atsiliepimus, tai einu kept.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Taip, apvalioj formoj gražiai gaunas, kepiau jau visokius variantus. Tik nereikia jo daryti labai aukšto, t.y. jei forma bus siaura ir aukšta, nes tada gali nespėt visas perkepti, ypač vidurys, o apačia ir viršus jau gali apsausėti.

    AtsakytiPanaikinti
  16. o veganai, kiek žinau išvis nekepa, nieko, kam tas garsiai skambantis pavadinimas? receptas tai puikus

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Veganai kepa. Raw food valgytojai nekepa nieko ;)

      Panaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...