2012 m. rugpjūčio 14 d., antradienis

Quiche (kišas)



Labai negražiai ausiai skamba lietuviškas pavadinimas... na bet geresnio varianto nežinau!

Reikės:

Sluoksniuotos tešlos pakučio (kas tingi, kaip aš, pasidaryti...)
3 kietesnių dešrelių (aš naudojau jautienos dešreles)
Kelių riekučių rukytos dešros (dėl kitokio prieskonio)
5 kiaušinių
100 ml neriebios grietinėlės
Pusę raudonos paprikos
3 v.š. konc. kukurūzų
2-3 gabaliukų brokolio
nedidelės saujelės šaldytų žirnelių
~10 vnt. šparaginių pupelių (naudojau šaldytas)
2-3 saulėje džiovintų pomidorų

Tokius ingredientus dėjau aš, o dar kiek galimų n variacijų prašom bandyti kitus :)
Spec. žemos skardelės tokiems kepiniams neturėjau, bet visai gerai pavyko ir tradicinėje pyrago skardelėje.
Į skardą tiesiau kepimo popierių, kuris buvo kartu su tešla, tešlą nestipriai paspausti, šiek tiek suspaudžiau ir šonus kad nebūtų per aukšta.
Dugną subadyti šakute.

Atskirame inde perplakti kiaušinius supilti neriebią grietinėlę, paskaninti druska bei pipirais, aš dar dėjau šiek tiek paprikos miltelių kad būtų aštriau.

Pasiruošti likusį įdarą: dešreles bei dešrą susipjaustyti smulkiais gabaliukais, papriką nedideliais gabaliukais, pupeles perpjauti pusiau, dž. pomidorą sukarpiau smulkiai taip pat.

Ant tešlos subėriau visas daržoves su mėsa, permaišiau lengvai



Tada užpyliau paruoštu kiaušinio ir grietinėlės mišiniu.
Gavos šiek tiek mažiau nei iškepto foto kur matosi, kiaušinis šiek tiek pakilo, todėl svarbu nepripilti iki pat viršaus.

Kepti gerai įkaitintoje 180 C orkaitėje apie 30min, arba tol, kol vidus "nebetelaškuos".
Galima, žinoma, daryti vien su kiaušiniais, bet tada pyragas, manau, bus standesnis.



Ryt išbandysim šaltą ir pastovėjusį, manau kad bus taip pat skanu šaltas!

Skanios vakarienės!



1 komentaras:

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...