2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Grietinėlės keksas

Receptas iš čia



Turbūt vienas iš skaniausių keksų. Toks purus, lengvas, minkštas...

Reikės:

225 g. kvietinių miltų
2 a. š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
350 g. plakamosios grietinėlės
3 didelių arba 4 mažų kiaušinių
1-2 a. šaukštelio vanilinio cukraus
200 g. cukraus
aš dar dėjau saujelę razinų


Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Atskirame inde išplakti grietinėlę iki švelnių putų tik neperplakti jos. Atsargiai sumaišyti abi mases ir dar lengvai perplakti.
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir dalimis suberti į paruoštą masę. Gerai išmaišyti kad neliktų gumuliukų. Įmaišyti razinas.
Jei kepama silikoninėj formoj netepti niekuo, jei ne - patepti formą sviestu arba įkloti kepimo popierių.
Kepti 180 C orkaitėje apie 30-35 minutes.

2 komentarai:

  1. Labai!!!!! Labai skanus keksas!!!! kepsiu dar ne kartą. Ir kitas bandymas bus su razinomis. Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prašom ;) buvau pamiršus aš jį, tikrai geeeeras!

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...