2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Skruzdėlynas

Receptas iš čia



Reikės:

3 kiaušinių
330 – 350 g miltų
3 v. š. degtinės
aguonų
razinų (pamiršau ...)
aliejaus kepimui

Glajui:

1 st. dirbtinio medaus
1 st. cukraus
25 g sviesto
2 v. š. vandens

iš ties medaus ir cukraus galima mažiau, man dar nemažai atliko glajaus...

Stiklinė 200 ml.

Dubenyje išplakti kiaušinius, supilti degtinę, berti persijotus miltus. Suminkyti tešlą. Stalą patepti aliejumi. Tešlą iškočioti labai plonai, pjaustyti juosteles. Pasiruošti visas juosteles, nes pradėjus kepti jau nebebus laiko.
Puode aliejų įkaitinti ir dėti kepti tešlos juosteles. Reikia žiūrėti, kad aliejus būtų pakankamai karštas, bet jokiu būdu neperkaitinti jo. Jei tešla kepa per greitai, reikia sumažinti ugnį. Tešla kepa labai greitai, todėl reikia spėti ištraukti iškepusias ir vėl dėti kitas juosteles.

Glajui visus produktus pavirti tol, kol įlašinus lašelį į stiklinę vandens jis neišsileis. Tik nepervirti glajaus, nes tada bus labai kietas.

Imame didelę lėkštę ir dėliojame skruzdėlyną. Į apačią dėti didesnius lapus, pilti glajaus, apiberti razinomis ir aguonomis, ir taip dėlioti kol susidėlioja visi lapeliai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...