2012 m. gruodžio 4 d., antradienis

Kaip šaldyti sriubą?

Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas.
Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas, kurių lieka per daug, ar pasidarau daugiau, kad neturint laikui galėčiau išsiimti iš šaldiklio ir atsitirpinti.
Žinau, naudingumo atžvilgiu nedaug lieka tų vitaminų (jei jų iš vis lieka verdant...), bet kai galiu sutaupyti vos ne 40 min. ruošiant daržovių sriubą, tai kodėl gi ne.

Taigi, o kokia šio įrašo prasmė? Tokia, kad kaip tą sriubą paruošti šaldymui. Pildavau seniau į plastikinius indus, skirtus šaldymui, bet užimdavo daugiau vietos, nes ne visada būdavo pilni, daugiau pradėjau šaldyti maišeliuose, taip man patogiau, bet buvo vargas supilti tą sriubą jei teturi dvi rankas. Vieną dieną bežiūrint kažkokią laidą pamačiau kaip daro, ir mintyse pagalvojau, kad taip elementaru, bet niekada "nedaėjo" ....
Viskas labai paprasta, į matavimo indą, ar kokį aukštesnį indą įdėti maišelį, jį atlenkti ir viskas, pilti sriubą (taip darė su ledais), daugiau atkelti kraštus, užspausti, užrišti, ar dar kaip užtvirtinti, ir į šaldiklį.
Man asmeniškai buvo tikrai palengvinimas, nes vargdavau viena ranka laikydama :D


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...