2012 m. gruodžio 4 d., antradienis

Pesto ir vištienos kukuliai su juo


Kolegė vis atsinešdavo induką su naminiu pesto, paragavau, patiko,sakau išbandysiu! 
Dariau nedidelį kiekį pabandymui, bet sakė kad gali stovėti uždarytas stikliniame indelyje apie 3 savaites drąsiai, tai galima iš kart pasidaryti daugiau, jei naudojama dažniau.

Reikės:
1 indelio bazilikų (kiekio nepasakysiu tiksliai, bet kai būna tokie augantys mažuose indeliuose 
~50 g. kedro riešutų ( atrodo taip: pine nuts (foto iš interneto) )
2 skiltelių česnako
Druskos, pipirų
2-3 v.š. smulkiai tarkuoto parmezano
Alyvuogių aliejaus


Pirmiausiai šiek tiek pakepinti riešutus keptuvėje, pastoviai vartant, nes greit apdega.
Atvėsinti, ir suberti į smulkintuvą. Taip pat kartu sudėti spaustą česnaką, nuplautus ir nudžiovintus bazilikų lapelius (kotelių nereikia), bei šiek tiek druskos ir šv. maltų pipirų.
Viską gerai sumalti.
 
Pilti alyvuogių aliejaus. Kiek jo reikia tiksliai, žiūrėti pagal konsistensiją, turi gautis toks apytirštis padažas, bet galima ir pilti daugiau, kad aliejaus liktų ant viršaus. Blogo nieko nebus, aliejus bus skanus salotoms panaudoti, pomidorams su baziliku ar tiesiog padažui su makaronais.
Suberti sūrį ir dar viską permalti kad pasidarytų vientisa masė.
Sudėti į stiklinį induką ir laikyti šaldytuve.



Aš tą patį vakarą dariau vištienos kukulius panaudodama dalį padažo.


Reikės:

Vištienos faršo
1 kiaušinio
Šiek tiek džiuvesėlių faršui sujungti
Prieskonių vištienai
Mėgiamų makaronų
Pesto padažo
Pomidorų padažo makaronams (naudojau jau paruoštą)

Vištienos faršą sumaišyti su kiaušiniu bei prieskoniais, jei faršas per skystas, įberti šiek tiek džiuvesėlių.
Šlapiomis rankomis formuoti nedidelius kukuliukus, į gerai įkaitintą keptuvę pilti šiek tiek aliejaus iš paruošto pesto padažo ir gerai apkepinti kukuliukus vis pavartant iš visų pusių. Kai šiek tiek apkepa įdėjau ir pačio pesto 2 šaukštus, kad kukuliukai "apsiveltų", valgant jutosi pesto, nors ir buvo raudonas padažas dar.
Kai kukuliai pilnai iškepę dėti kelis šaukštus turimo padažo makaronams (ne kečupo, bet pomidorų padažo makaronams, ar naminio pomidorų padažo, tinka ir smulkinti pomidorai, tik reiktų dar paprieskoniuoti juos) ir dar patroškinti kelias minutes. Jei trūksta skysčio, pilti šiek tiek vandens.
Išsivirti mėgiamų makaronų ir patiekti.

Skanaus!

5 komentarai:

  1. Kiek gavosi jau pagaminto pesto is tokio kiekio?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ehm, kaip čia dabar pasakyti, nepamatavau, bet maždaug gal 150 ml indelis. gal kiek daugiau..

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jusu pavadinti ,,piniju riesutai'' - vadinasi Kedro riesutais. Aciu Jums uz skanius receptus!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Oi tikrai, kedro...Ačiū! pataisysiu, googlas berots ir vertė pinijų, apie kedrą buva pamiršus!

    AtsakytiPanaikinti
  5. GRANGE,i pesto padaza gali deti dali rukolos,petrazoliu,ir mazesne dali baziliko,ir visa kita ka tu parasei,puikus padaziukas gaunasi,skanu su juo pomidoriukus perpjautus pamarinuoti,ir patiekti su alyvuogem ir mocarela.

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...