Receptas iš čia
Visa laimė, kad negaliu gauti varškės tada, kada noriu, kitaip būtų per didelė pagunda....
Spurgytės idealios! Tikrai tikrai. Jei kas klaustų recepto rekomenduočiau tik šį ir griežtai be jokių pridėjimų ar atėjimų.
2 pok. varškės (viso 400 g.)
3-4 kiaušiniai (naudojau 4 mažus)
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus žiupsnelis
3-4 v.š. cukraus
3 v.š. degtinės
1 a.š. sodos(nugesinti)
Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą, degtinę ir išminkyt. Miltų neperdėti, tešla turi būti kimbanti prie rankų, kitaip spurgos bus kietos.
Formuoti spurgas ir virt aliejuj. Nedaryti didelių, nes vidus nespės iškepti. Kad lengviau formuotųsi ir nekibtų prie rankų, kiekvieną kart imant pasitepti rankas aliejumi.
Aliejus turi būti pakankamai karštas, bet ir neperdeginti.
Išvirusias sudėti ant popierinio rankšluosčio ir paskiau apibarstyti cukraus pudra jei norima.
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Sakykit, o pakeliai varškės po 180-200g?
AtsakytiPanaikintitaip, pakelis 200 g. pakoreguosiu
AtsakytiPanaikinti