2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Spurgytės

Receptas iš čia



Visa laimė, kad negaliu gauti varškės tada, kada noriu, kitaip būtų per didelė pagunda....
Spurgytės idealios! Tikrai tikrai. Jei kas klaustų recepto rekomenduočiau tik šį ir griežtai be jokių pridėjimų ar atėjimų.

2 pok. varškės (viso 400 g.)
3-4 kiaušiniai (naudojau 4 mažus)
7-8 šaukštai miltų
vanilinio cukraus žiupsnelis
3-4 v.š. cukraus
3 v.š. degtinės
1 a.š. sodos(nugesinti)


Kiaušinius su cukrum išplakt, sudėt vanilinį cukrų, varškę, miltus, sodą, degtinę ir išminkyt. Miltų neperdėti, tešla turi būti kimbanti prie rankų, kitaip spurgos bus kietos.
Formuoti spurgas ir virt aliejuj. Nedaryti didelių, nes vidus nespės iškepti. Kad lengviau formuotųsi ir nekibtų prie rankų, kiekvieną kart imant pasitepti rankas aliejumi.

Aliejus turi būti pakankamai karštas, bet ir neperdeginti.
Išvirusias sudėti ant popierinio rankšluosčio ir paskiau apibarstyti cukraus pudra jei norima.

Skanaus!

2 komentarai:

  1. Sakykit, o pakeliai varškės po 180-200g?

    AtsakytiPanaikinti
  2. taip, pakelis 200 g. pakoreguosiu

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...