Receptas iš čia
Puikus, drėgnas, su malonia rūgštele.
Reikės
Tešlai:
6 kivių
0.5 st. gazuoto mineralinio vandens
0.5 st. aliejaus
1 st. cukraus (kaip visada pamažinau)
2 kiaušinių L
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
~ 2 stiklinės miltų
Trupiniams:
50 g šalto sviesto
0.5 st. miltų
1/4 st. cukraus
Stiklinė 200 ml.
Trupiniams sutarkuoti šaltą sviestą, suberti miltus, cukrų ir greitai sutrinti tarp rankų į trupinius. Padėti į šaldytuvą. (Nesigavo man tokie gražūs ir skanūs trupinukai kaip kad teko pas Daivą ragauti... nežinau ką dariau ne taip, antrą kart kepdama nedariau trupinukų visai, ir buvo gerai).
Kivius nulupti, supjaustyti griežinėliais.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltų putų, supilti mineralinį, aliejų, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti. Tešla nebus labai tiršta.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, pilti pusę tešlos, ant jos išdėlioti kivius, vėl pilti tešlą ir sudėlioti likusius kivius. Viršų pabarstyti trupiniais. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 C ~ 40 -50 min.
Pyragą tikrinti pagaliuku, kad nebekibtų.
Sekančią dieną jis skanesnis,turbūt kaip ir dauguma pyragų, kai jau viskas susiguli.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Nuostabiai gavosi! Ačiū už receptą :)
AtsakytiPanaikintiprašom, džiugu, kad patiko ;)
Panaikinti