2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Pyragas su kiviais

Receptas iš čia

Puikus, drėgnas, su malonia rūgštele.



Reikės

Tešlai:

6 kivių
0.5 st. gazuoto mineralinio vandens
0.5 st. aliejaus
1 st. cukraus (kaip visada pamažinau)
2 kiaušinių L
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilinio cukraus
~ 2 stiklinės miltų

Trupiniams:
50 g šalto sviesto
0.5 st. miltų
1/4 st. cukraus

Stiklinė 200 ml.

Trupiniams sutarkuoti šaltą sviestą, suberti miltus, cukrų ir greitai sutrinti tarp rankų į trupinius. Padėti į šaldytuvą. (Nesigavo man tokie gražūs ir skanūs trupinukai kaip kad teko pas Daivą ragauti... nežinau ką dariau ne taip, antrą kart kepdama nedariau trupinukų visai, ir buvo gerai).

Kivius nulupti, supjaustyti griežinėliais.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltų putų, supilti mineralinį, aliejų, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti. Tešla nebus labai tiršta.

Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, pilti pusę tešlos, ant jos išdėlioti kivius, vėl pilti tešlą ir sudėlioti likusius kivius. Viršų pabarstyti trupiniais. Kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 C ~ 40 -50 min.
Pyragą tikrinti pagaliuku, kad nebekibtų.
Sekančią dieną jis skanesnis,turbūt kaip ir dauguma pyragų, kai jau viskas susiguli.

2 komentarai:

  1. Nuostabiai gavosi! Ačiū už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. prašom, džiugu, kad patiko ;)

      Panaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...