2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis

Mieliniai blynai

Receptas iš čia



Nekeičiau nieko, idealūs mieliniai blynai.

25 g. šviežių mielių
1+2 v.š. cukraus
0,5 l pieno
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
Miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo.

Mieles dėti į puodelį, užpilti 1 v.š. cukraus ir išmaišyti gerai. Pieną pašildyti, bet neperkaitinti ir supilti mieles.
Išplakti 2 nedidelius kiaušinius, 2 v.š. cukraus ir šiek tiek druskos, supilti į mieles bei dėti po nedaug miltų ir maišyti kad tešla būtų kaip grietinės tirštumo.
Tešlą gerai išmaišyti ir padėti šiltai kitli. Kai jau pakyla dvigubai ar net daugiau, permaišyti ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje.
Blynai purūs, minkštučiai, ir kas svarbiausia - neprisigeria riebalų!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...