Receptas iš čia
Nekeičiau nieko, idealūs mieliniai blynai.
25 g. šviežių mielių
1+2 v.š. cukraus
0,5 l pieno
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
Miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo.
Mieles dėti į puodelį, užpilti 1 v.š. cukraus ir išmaišyti gerai. Pieną pašildyti, bet neperkaitinti ir supilti mieles.
Išplakti 2 nedidelius kiaušinius, 2 v.š. cukraus ir šiek tiek druskos, supilti į mieles bei dėti po nedaug miltų ir maišyti kad tešla būtų kaip grietinės tirštumo.
Tešlą gerai išmaišyti ir padėti šiltai kitli. Kai jau pakyla dvigubai ar net daugiau, permaišyti ir kepti gerai įkaitintoje keptuvėje.
Blynai purūs, minkštučiai, ir kas svarbiausia - neprisigeria riebalų!
2012 m. rugpjūčio 6 d., pirmadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą