2013 m. balandžio 25 d., ketvirtadienis

Menkės filė su špinatais


Nemokėjau iki šiol paruošti špinatų, kad patiktų, bet šis paruošimo būdas visai tiko, tai bandysiu dar kada tikrai.
Žuvis ruošta paprastai, menkės file paprieskoniavau ir pavoliojau džiuvesėliuose, apkepiau iš abiejų pusių po kelias minutes.
Špinatai ruošti pagal J. Oliverį, iš knygos "Oliverio Ministerija".

Reikės:

500 g. špinatų
2 skiltelės česnako
Druskos, pipirų
Alyvuogių aliejaus
Gabaliuko sviesto
Pusę citrinos sulčių

Špinatus nuplauti, nusausinti. Keptuvę įkaitinti su alyvuogių aliejumi, sudėti pjaustytus (ne spaustus) česnakus juostelėmis, ir pakepinti pavartant kol pradės rusti. Sudėti iš kart visus špinatus ir vartant kelias minutes apkepti, paskaninti druska ir pipirais. Špinatai labai greitai sukris, ir suminkštės.
Sukritus špinatams išimti iš keptuvės, leisti nuvarvėti jei liko aliejaus.
Į keptuvę dėti gabaliuką sviesto, kai sviestas ištirps ir pradės burbuiliuoti, sudėti atgal špinatus, išspausti citrinos sultis, jei dar reikia paskaninti druska. Viską vartant dar patroškintį apie pusę minutės ir patiekti kol dar špinatai karšti.

Aš ant špinatų dėjau fetos sūrio, labai tiko.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...