2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Cinamoninės bandelės

Keptos dar kai buvo gili ir šalta žiema! Nieko nėra skaniau už cinamono kvapą namuose ♥


Receptas iš čia

Puodelis 200 ml

Reikės:

1 puodelio šilto pieno
2 kambario temperatūros kiaušinių
1/3 puodelio lydito sviesto
4 1/2 puodelių miltų
1 a.š druskos
1/2 puodelio baltojo cukraus
2 1/2 a.š. sausų mielių

Įdarui:

1 puodelis rudojo cukraus
3 v.š. cinamono
1/3 puodelio minkšto kamb.temperatūros sviesto

 Į šiltą (bet ne karštą!) pieną sudėti mieles, žiupsnelį cukraus ir palikti mieles suputoti.
Kai mielės pakyla, į didesnį dubenį supilti pakilusias mieles, sudėti likusį cukrų, lydytą sviestą ir lengvai plaktus kiaušinius. Kitame dubenyje miltus sumaišyti su druska, padryti duobutę ir supilti skstus ingredentus. Šakute viską išmaišyti ir suminkyti tešlą, kol nebekibs prie rankų. Tešla gaunasi minkšta ir maloni, miltų nereikia papildomai.
Tešlą dėti į švarų dubenį, paviršių pabarstyti šiek tiek miltais, uždengti ir palikti pakilti bent dvigubai.
Pakilusią tešlą išimti ant miltuoto paviršiaus, uždengti ir leisti dar pailsėti ~ 10 min.
Nedideliame indelyje sumaišyti rudą cukrų ir cinamoną.
Iškočioti tešlą į stačiakampį, ištepti tešlą su 1/3 puodeliu sviesto, kadangi sviestas minkštas, tiesiog sudėti mažais gabaliukais ir su pirštais atsargiai ištrinti, kad visas tešlos paviršius pasidengtų.
Toliau berti cinamoną su cukrumi, kad pasidengtų visas sviestas (originalo recepto nuorodoje yra paaiškinimas su nuotraukomis).
Tešlą atsargiai susukti į ruloną, ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Nedaryti didelių, nes bandelės labai pakyla.
Sudėti į skardą, ištiestą kepimo popieriumi, ir leisti dar pakilti ~ 30 min.


Pakilusias bandeles kepti 180 lapsnių orkaitėje apie 15-20 min. kol gražiai pakyla ir paruduoja.
Aišku skaniausios jos dar šiltos su šalta stikline pieno!

2 komentarai:

  1. Atrodo pasakiskai, sugunde ir mane jas pagaminti, nes labai jau primena vaikyste, taciau man gavosi greiciau dziuvesiai nei skanios,minkstos bandeles. suprantu, kad kazka padariau ne taip, na bandysim dar karta.

    AtsakytiPanaikinti
  2. oi kaip gaila, kad nesigavo..
    ne=inau kas galėjo būt netaip sakyčiau gal per ilgai orkaitėj buvo, perkepė, bet būtų jau sudegę, jei labai ilgai :( pirmą dieną tai jos tikrai minkštutės, purios, antrą buvo minkštos, bet kaip ir visi mieliniai gaminiai pasikeičia, ne tokios purios, na bet valgomos.
    gal tešla nepakankamai gerai išminkyta buvo, nežinau nei ką pasakyti, nėra taip buvę.

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...