2013 m. balandžio 28 d., sekmadienis

Varškės apkepas su kokosais

Dar vienas puikus varškės apkepas. Norėjau išbandyti kažką naujo, pasiklydau tarp visų receptų įvairovės, tai viską užverčiau ir mintyse sudėliojau variantą iš visų dalelyčių rastų skirtinguose apkepų receptuose, na ir ką, gavosi jis puikus. Drėgnas, kvapnus, saldus varškės apkepas. Apkepas, kurį norėsiu dar pakartoti.

Reikės:

375 g. varškės
4 kiaušinių
6 v.š. manų kruopų
150 ml. šilto pieno
2 v.š. cukraus (mėgstantiems labai saldžiai, reiktų daugiau)
2 v.š. razinų
3 v.š. kokoso drožlių
1 pakutis vanilinio cukraus (7 g.) arba vanilės lašų
2 v.š. tirpinto sviesto
Žiupsnelio druskos

Manus užmerkti šiltame piene ir palikti ~ 30 min. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
Trynius sutrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, sudėti varškę ir dar viską pertrinti šaukštu. Sudėti nuplautas razinas, kokoso drožles, supilti tirpintą sviestą. Gaiausiai sudėti išmirkusius manus.
Įkaitinti orkaitę 180 laipsnių.
Standžiai iplakti kiaušinio baltymus ir atsargiai įmaišyti į masę.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi (arba ištepti riebalais ir pabarstyti manais), supilti apkepą ir pašauti į orkaitę. Kepti ~35-40 min. Durelių nedarinėti!
Ar apkepas iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku, paprastai ilgiau nereiktų, ji jau gražiai parudavęs.
Mano skoniui čia labai tiko kokosas. Skanaus ♥

2 komentarai:

  1. be galo suviliojo pabandyti. Ačiū už įkvėpimą : )

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prašau bandyti, tikiuos, kad patiks kaip ir man!
    o man šaltas dar jis koks skanus buvo.... liuuks!

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...