2013 m. balandžio 26 d., penktadienis

Jogurtiniai ledai su persikais

Pasidžiaugėme kelias dienas tikrai aukšta temperatūra,  iki 25 laipsnių pakepino, bet va kad nori, su paskutiniais suvalgytais ledais atėjo ir lietus ir vėsesnis oras. 
Na, bet vasara prieš akis, o atsigaivinti kartais norisi ir reikia, ir ne tik vandenuku bet ir naminiais ledais.

Dariau du variantus - vyšninius ir persikinius. Pirmiausai - persikininiai jogurtiniai ledai. Receptuką nužiūrėjau šioj knygoj.  Gavau ją dovanų, nors ir knyga vadinasi "100 desertų sergantiems diabetu", bet juk desertai kuo puikiausiai tinka visiems valgytojams - jie dar net geresni, kruopsčiai atrinkti, sveikesni variantai. O ir pasirinkimas nuo pyragų, sausainių, iki pudingų, ledų ir tortų. Ačiū, tau, Giedre ;) ♥


4 nemažoms porcijoms reikės:

150 g. natūralaus neriebaus jogurto
~ 1 v.š. natūralaus medaus (jei nepatinka medaus skonis, dėti cukrų)
200 g. koncervuotų persikų

Persikus išgriebti iš sirupo, juos gerai nuvarvinti ir smulkiai supjaustyti. Jogrutą sumaišyti su medumi (jei jis kietas, kelias sek. ištirptindi mikrobangų krosnelėj, ar ant garų vonelės), sudėti smulkintus persikus.
Viską gerai išmaišyti ir dėti į didesnį indą, kad paskiau galėtų jame ir plakti, į šaldiklį. Kai pradės stingti, išimti, viską perplakti elektriniu mikseriu, ir vėl dėti į šaldytuvą.
Kuo daugiau kartų bus perplakama, tuo puresnė masė bus ir nesijaus vandens kristalų. Todėl reiktų ledus pradėti daryti ryte, kad vakare galėtumėt skanauti. Aš plakiau  4 kartus.
Neleisti sustingti labai kietai, nes gali būti sunku išimti, tada reiktų palikti ant stalo kelioms minutėms.


Puiki atgaiva karštą dieną!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...