2013 m. balandžio 22 d., pirmadienis

Chilli con Carne - Čili troškinys su jautiena


Dažniausiai chilli con carne receptai su jautienos faršu, bet šioje knygoje aptikau receptą su jautiena, o ne faršu, tai pabandžiau ir tokį variantą.
Gavosi nemažai, 4 porcijos ir dar liko užšaldymui sekančiam kartui. 

Reikės:

~ 700 g. jautienos
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 raudonieji svogūnai
3 skiltelės česnako
1 v.š. miltų
420 ml. pomidorų sulčių
400 g. pomidorų skardinėje
2 v.š. čili padažo
1 a.š. kumino
druskos, pipirų
425 g. raudonųjų pupelių (iš skardinės)
0.5 a.š. džiovinto raudonėlio
2 v.š. kapotų petražolių

ryžių, tortilijų ar mėgiamos duonos pateikimui. Mes valgėme su naan duonele.

Mėsą susipjaustyti nedideliais gabalėliais. Gerai įkaitinti ketaus ar kitą storapadį puodą, kuris gali būti orkaitėje su alyvuogių aliejumi. Sudėti mėsą ir maišant ant labai karštos ugnies pakepinti 2-3 minutes. Atidėti mėsą į dubenį.
Pilti dar šiek tiek aliejaus, sudėti žiedais pjaustytą svogūną, spaustą česnaką ir pakepinti iki geltonumo kelias minutes. Sudėti šaukštą miltų ir dar maišant pakepti 1 min.
Įmaišyti pomidorų sultis, pomidorus iš skardinės, čili padažą kuminą ir druską su pipirais. Viską permaišyti palikti iki užvirimo, tada dengti dangtį ir dėti į orkaitę 160 laipsnių maždaug 1.5 valandai.
Po 1.5 valandos išimti iš orkaitės, permaišyti ir sudėti nusunktas pupeles, raudonėlį ir kapotas petražoles. Jei reikia dar paskaninti druska ir pipirais. Uždengti ir dar dėti į orkaitę ~30 minučių.
Patiekti su ryžiais ar mėgiama duona, skanu su rancūziška bagete, tortilija ar naan duonele.
Skanaus!


p.s aštrumą pasireguliuoti pagal save, norintiems dėti daugiau, nes su šituo nurodytu kiekiu nesigavo labai aštru.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...