2013 m. balandžio 28 d., sekmadienis

Kukurūzų miltų blyneliai


Receptas iš Daivos virtuvės kertelių.Iš šio kiekio gaunasi 13 nedidelių blynelių. Iš pradžių galvojau kad nesigaus nei 5 sudėjus visus produktus, bet viskas pavyko puikiai. Blyneliai tokie purūs, neriebūs, kukurūzų miltų grūdeliai skaniai kramtosi.
Siūlau pabandyti. Valgėme su šaldytomis braškėmis, bet tinka, žinoma, su bet kuo - grietine, uogiene, sirupu ar jogurtu.

Reikės:

50 g. kukurūzų miltų
50 g. kvietinių miltų
40 g. kukurūzų krakmolo 
100 ml. kefyro arba natūralaus jogurto
1 a.š. cukraus
Žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
Truputį mažiau nei 1/2 a.š. sodos

Į dubenį suberti miltus, krakmolą, pilti kefyrą, lengvai paplaktą kiaušinį, cukrų ir druską ir viską gerai išplakti šluotele ir palikti pastovėti ~30 min.
Suberti į tešlą sodą (gesinti jos nereikia) gerai išmaišyti. 
Tešla gaunasi tiršta kaip grietinė. Aliejaus į keptuvę pilti labai nedaug ir ant mažos ugnies kepti kol iškeps.


Šalti taip pat skanūs. Jie tokie atrodo sausi, kad buvo kepti visai be riebalų.

2 komentarai:

  1. Kokie gražūs ir purūs blyneliai! Džiaugiuosi, kad patiko :) Labai gražios nuotraukos!!!
    Daiva (Virtuvės kertelės)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Patiko tikrai, kepsiu dar kada.

    beje, kaip čia tau neleidžia pasijungt..

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...