2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Kukurūzų miltų ir aguonų pyragas

Dar vienas bandymas su kukurūzų miltais. Tai visiškai kitokio skonio ir tekstūros pyragas. Jei reiktų rinktis vieną ir bandyti dar kartą, net nežinau kurį bandyčiau :)) abu geri,  savaip geri, bet galbūt bandyčiau šitą, tik dėčiau mažiau sviesto, nes atšalus man taip atrodė, kad jautėsi gan riebu ... Reiktų keisti bent dalį sviesto kažkuo, kad pamažinti riebalų kiekį.

Receptą radau čia , pridėjau vieną papildomą ingredientą, sumažinau cukraus kiekį ir štai manoji versija. Tiesa, manasis kiek žemesnis nei pas Dovilę, turbūt naudojom skirtingo diametro skardas :)



Reikės:

4 kiaušinių
180 g. cukraus
250 g. kukurūzų miltų
250 ml. lydyto sviesto (220 g.)
5 v. š. aguonų
1 a. š. vanilinio cukraus
Vieno apelsino sulčių

Kiaušinio baltymus atskirti nuo trynių. Baltymus išplakti iki standžių putų po truputį pilant cukrų. Kitame dubenyje išsukti trynius, po to atsargiai sumaišyti su baltymais. Suberti kukurūzų miltus, aguonas ir vanilinį cukrų, viską išmaišyti. Supilti lydytą sviestą ir dar kartą viską permaišyti.
Tešlą supilti į kepimo pop. iškoltą skardą arba kepti silikoninėje 180 laipsnių, ~ 40-45 minutes.
Išspausti apelsino sultis ir užpilti ant tik iškepto pyrago.
Atvėsinti prieš pjaustant. Paragavau šilto ir visai patiko, kai šiaip pyragai skaniausi kai susiguli ir pilnai atvėsta.


3 komentarai:

  1. Aš dar dėl visa ko pusę arbatinio šaukštelio kepimo miltelių įmaišiau:) Dabar kepa, pakomentuosiu paragavus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man cukraus buvo per daug - per saldus.
    O apelsinų sulčių reiktų daugiau manau - nes kur sudrėgsta, skonis daug geresnis, ne toks sprangus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, jei gerai prisimenu, kur labiau sudrėkęs buvo skaniau.
      na reikia bandyti :)

      Panaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...