2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Šokoladinis musas su braškėmis (Chocolate mousse)


Receptas iš mano mėgiamos vietinės laidos tik aš nedariau vanilinio padažo, o valgėme su šviežiomis braškėmis.
Šokoladinis musas - tai toks desertas, kuriam man sunku pasakyti ne. Todėl jis nedaromas dažnai, kelis kart per metus, kad galėtume mėgautis iki paskutinio šaukštelio ir vėl laukti palaimingos minutės kada jį gaminsiu!


Gavosi 4 nemažos porcijos
 
Reikės:

100 g. gero juodo šokolado
3 kiaušinių
~ 30 g. cukraus
~ 180 ml grietinėlės
Šviežių braškių ar kitų uogų patiekimui (nebūtina, bet skanu)

Šokoladą susilaužyti į mažiukus gabaliukus, dėti į dubenį. Puodelyje užsivirti vandenį ir statyti dubenį su šokoladu ant viršaus (neliečiant vandens), ir palengva ištirpdyti šokoladą.
Atskirti trynius nuo baltymų. Trynius gerai išplakti pamažu pilant cukrų. Masė pasidarys balkšva ir puri.
Supilti ištirpintą šokoladą į trynių masę.
Atskirame švariame ir sausame inde gerai iplakti kiaušinio baltymus. Turi būti standūs, bet neperplakti baltymai. Baltymus atsargiai maišant įmaišyti į šokolado masę, mentelės pagalba viską permaišyti, kad susijungtų į vientisą masę.
Grietinėlę išplakti, bet ne iki standumo, taip maždaug "pusiaukėleje", supilti į šokolado ir baltymų masę ir dar viską atsargiai permaišyti.
Supilti musą į indą ir dėti į šaldytuvą bent 3-4 valandom, kad sustingtų.
Man patinka gerokai pašalęs musas, todėl dėjau keliom valandom į šaldiklį ir paskiau į šaldytuvą. 
Išėmus patiekti į taures ar indelius, ir papjaustyti braškių ant viršaus.
Musas nesigavo labai standus, kai atšilo.



 Skanaus ♥

1 komentaras:

  1. skanu, bet bet pavasarį negaliu sau leisti tokios prabangos... dėl ir taip priaugusio svorio, tokius skanumynus valgau žiemą, o pavasarį atsikratau tos nuodėmės pasekmių

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...