2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Kukurūzų miltų keksas


Receptas iš čia Braziliškas kukurūzų keksas

Norėjau iš vis nedėti recepto, nes visiškai nepadariau nuotraukų normalių, tad ši tik "telefoninė", bet sakiau pasidalinsiu receptu,tai reikia kažkokios iliustracijos...

Reikės:

320 g. kukurūzų miltų
200 g. cukraus
400 ml. pieno
150 ml. bekvapio aliejaus
3 kiaušinių
3 a. š. kepimo miltelių
Vanilinio cukraus pakutis
Cukraus pudros pabarstymui (nebūtina)


Į puodą suberti miltus, cukrų, vanilinį cukrų, supilti pieną ir aliejų.  Viską kaitinti ant vidutinės ugnies (elektrinėms kaitlentėms nr.4) kol užvirs, maišyti reiktų pastoviai, nes kitaip prisvils.  Kai masė užvirs, ugnį sumažinti (iki 2-3) ir virinti, kol masė sutirštės ir atšoks nuo sienelių. Viskas užtruks maždaug ~ 5 min. 
Puodą nukelti nuo karščio, masę supilti į dubenį ir palikti atvėsti.  Kai masė atvės, mušti po 1 kiaušinius ir plakti su mikseriu. Suberti kepimo miltelius ir gerai viską išmaišyti. Man masė gavosi tiršta, turėjau kabinti ir dėti į skardą, kitiems gavosi skystoka, tai nežinau kaip turi būti iš tiesų....
Supilti tešlą į kepimo formą,  kepiau silikoninėje, tai netepiau riebalais, kitu atveju reiktų ištepti arba dėti kepimo popierių. Kepti ~ 30-40 min. 180 laipsnių orkaitėje.
Viršų pabarstyti cukraus pudra, jei norima.
Savotiško, bet gero skonio keksas, jaučiasi tarsi grūdeliai nuo kukurūzų miltų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...