Receptas iš: Hamlyn New All colour Cookbook
Paprastas, greitai paruošiamas be jokių priedų, šokoladinis pyragas prie arbatos puodelio :)
Manęs klausė, pyragas sausas ar drėgnas... Sakyčiau viduriukas. Man pyragas nėra sausas tada, kada jį galima valgyti vieną nesinorint užsigerti, vat būtent toks jis ir yra. Tik iškeptas buvo su tokiu maloniai traškiu paviršiumi ir minkštu viduriuku, uždengtas išliko minkštas tris dienas (daugiau neišsilaikė :D )
Dariau formoje su skyle.
Reikia:
200 g. miltų
150 g. minkšto rudo cukraus
1 a.š. sodos (acto jai nugęsinti)
2 v.š. kakavos
2 v.š. auksinio sirupo
2 kiaušiniai
150 ml aliejaus
150 ml pieno
(orig. recepte buvo ir šokoladinis aptepimas iš 175 g. tirpinto šokoladoo ir 2 v.š. grietinėlės, bet jo nebedariau).
Sumaišyti visus sausus ingredientus inde, padaryti per vidurį duobutę. Sudėti nugęsintą sodą, auksinį siruopą, kiaušinius, aliejų bei pieną ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Kepimo formą ištepti trupučiu sviestu, supilti paruoštą masę ir kepti įkaitintoje orkaitėje 160 C, apie 30-45 minutes, kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas.
Iškepus palikti kelias minutes pastovėti ir tik tada išimti iš skardos.
(jei daromas aptepimas, pyragą atvėsinti ir tik tada aptepti šokoladu, galima apibarstyti riešutais).
Gabalėlis nuodemės su vaniniliniais ledais... :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą