2011 m. kovo 22 d., antradienis

Šokoladinis pyragas

Receptas iš: Hamlyn New All colour Cookbook



Paprastas, greitai paruošiamas be jokių priedų, šokoladinis pyragas prie arbatos puodelio :)
Manęs klausė, pyragas sausas ar drėgnas... Sakyčiau viduriukas. Man pyragas nėra sausas tada, kada jį galima valgyti vieną nesinorint užsigerti, vat būtent toks jis ir yra. Tik iškeptas buvo su tokiu maloniai traškiu paviršiumi ir minkštu viduriuku, uždengtas išliko minkštas tris dienas (daugiau neišsilaikė :D )
Dariau formoje su skyle.

Reikia:

200 g. miltų
150 g. minkšto rudo cukraus
1 a.š. sodos (acto jai nugęsinti)
2 v.š. kakavos
2 v.š. auksinio sirupo
2 kiaušiniai
150 ml aliejaus
150 ml pieno

(orig. recepte buvo ir šokoladinis aptepimas iš 175 g. tirpinto šokoladoo ir 2 v.š. grietinėlės, bet jo nebedariau).

Sumaišyti visus sausus ingredientus inde, padaryti per vidurį duobutę. Sudėti nugęsintą sodą, auksinį siruopą, kiaušinius, aliejų bei pieną ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
Kepimo formą ištepti trupučiu sviestu, supilti paruoštą masę ir kepti įkaitintoje orkaitėje 160 C, apie 30-45 minutes, kol patikrinus mediniu pagaliuku jis liks sausas.
Iškepus palikti kelias minutes pastovėti ir tik tada išimti iš skardos.

(jei daromas aptepimas, pyragą atvėsinti ir tik tada aptepti šokoladu, galima apibarstyti riešutais).

Gabalėlis nuodemės su vaniniliniais ledais... :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...