Receptas iš "Maisto kortelių" (Nourishing soups) su mano pakoregavimais
4 porcijoms reikės:
900 g. pomidorų
~1,2 litro buljono
Druskos ir pipirų
2 nedidelių bulvių
1 raud. svogūno
4-5 v.š. neriebios grietinėlės
Pomidorus įpjauti šiek tiek ir sudėti į dubenį, bei užpilti verdančiu vandeniu.Palaikyti ~1 min, paskiau perplauti šaltu vandeniu ir nulupti skūrelę.
Buljonui: apviriau mėsos kaulą su druska, pipirais, lauro lapais, kai išvirė, į tą patį skystį sudėjau pjaustytus pomidorus bei į kelias dalis perpjautą svogūną, smulkiai pjaustytas bulves (jos nebūtinos, bet kadangi orig. recepte buvo rašoma pakepinti 25 g. sviesto su 25 g. miltų, dėl sriubos tirštumo, to nedariau, tai įdėjau bulves). Viską virti, kol pomidorai geriokai suminkštės ir bulvės bus minkštos. Blenderio pagalba viską sutrinti, pilti grietinėlę ir dar palikti iki užvirimo. Jei sriuba per tiršta, galima įpilti dar kiek virinto vandens. Skanu ant viršaus užbrastyti šv. svogūnų laiškų.
2011 m. kovo 30 d., trečiadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą