Šiandien vakarienei - vištienos krūtinėlės suktinukai.
4 porcijoms reikės:
3 nedidelių vištienos krūtinėlių
~1 v.š. sviesto
Šviežių žolelių (naudojau krapus ir petražoles)
Kelių juostelių sūrio
1 kiaušinio
Džiūvesėlių apvoliojimui
1 v.š. grietinėlės (nebūtina)
Prieskonių vištienai (druska, pipirai, karis)
Medinių pagaliukų
Vištienos krūtinėlės mažąsias dalis nupjauti, pačią krūtinėlę pjauti per vidurį, bet neįpjauti iki galo.
Ją "atidaryti", pamušti šiek tiek mėsos plaktuku, apibarstyti prieskoniais.
Sviestą sumaišyti su krapais ir petražolėmis (naudojau iš šaldiklio). Krūtinėlės vidų aptepti sviesto ir žolelių mišiniu, reikia po nedaug, dėti po mažą sūrio juostelę ir susukti krūtinėlę priešinga kryptim nei buvo pjauta. Medinių pagaliukų pagalba gerai "užsiųti" pjūvio vietą. (Vieną krūtinėlę sudursčiau su 3-4 pagaliukais).
Kiaušinį gerai išplakti su 1.v.š. grietinėlės (kadangi liko nuo duonos gaminimo,tai sunaudojau, nebūtina).
Suktinukus merkti į kiaušinį, apvolioti džiūvesėliais, ir dar kartą merkti į kiaušinį ir vėl į džiūvesėlius, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti ~30 min. orkaitėje (~180 C), kol gražiai paruduos. Mažąsias dalis krūtinėlės taip pat pavoliojau džiūvesėliuose ir iškepiau.
Valgėm su rukolos salotimis bei virtais ryžiais.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Mėgstu vištieną, na ir receptukas geras, reikės išbandyti:)
AtsakytiPanaikintiSkanaus :)
AtsakytiPanaikintiaš galvoju kokį kitokė įdarą sugalvot kitą kart.