2011 m. kovo 26 d., šeštadienis

Vištienos suktinukai

Šiandien vakarienei - vištienos krūtinėlės suktinukai.



4 porcijoms reikės:

3 nedidelių vištienos krūtinėlių
~1 v.š. sviesto
Šviežių žolelių (naudojau krapus ir petražoles)
Kelių juostelių sūrio
1 kiaušinio
Džiūvesėlių apvoliojimui
1 v.š. grietinėlės (nebūtina)
Prieskonių vištienai (druska, pipirai, karis)
Medinių pagaliukų

Vištienos krūtinėlės mažąsias dalis nupjauti, pačią krūtinėlę pjauti per vidurį, bet neįpjauti iki galo.
Ją "atidaryti", pamušti šiek tiek mėsos plaktuku, apibarstyti prieskoniais.
Sviestą sumaišyti su krapais ir petražolėmis (naudojau iš šaldiklio). Krūtinėlės vidų aptepti sviesto ir žolelių mišiniu, reikia po nedaug, dėti po mažą sūrio juostelę ir susukti krūtinėlę priešinga kryptim nei buvo pjauta. Medinių pagaliukų pagalba gerai "užsiųti" pjūvio vietą. (Vieną krūtinėlę sudursčiau su 3-4 pagaliukais).
Kiaušinį gerai išplakti su 1.v.š. grietinėlės (kadangi liko nuo duonos gaminimo,tai sunaudojau, nebūtina).
Suktinukus merkti į kiaušinį, apvolioti džiūvesėliais, ir dar kartą merkti į kiaušinį ir vėl į džiūvesėlius, dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti ~30 min. orkaitėje (~180 C), kol gražiai paruduos. Mažąsias dalis krūtinėlės taip pat pavoliojau džiūvesėliuose ir iškepiau.
Valgėm su rukolos salotimis bei virtais ryžiais.

2 komentarai:

  1. Mėgstu vištieną, na ir receptukas geras, reikės išbandyti:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skanaus :)
    aš galvoju kokį kitokė įdarą sugalvot kitą kart.

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...