Rastas pas aguonėlę.
Nesunkiai padaromas, paprastas receptas, batonas puikus kasdieniniams sumuštiniams, kai norisi "pertraukos" nuo visų sveikuoliškų duonelių :) :)
1 didesniam arba 2 mažesniems (kaip kad pas mane) reikia:
500 g miltų
260 ml šilto vandens
14 g šviežių mielių
1 1/3 a.š. druskos
1 1/2 a.š. cukraus
40 g sviesto
Batono aptepimui: kiaušinio trynio ir pieno mišinys, arba kiaušinio trynio ir aliejaus mišinys, arba grietinėlė.
Mieles išsitirpinti drugname vandenyje.
SUsiberti miltus į dubenį, sudėti druską bei cukrų, supilti mieles ir sudėti gabaliukais pjaustytą sviestą. Pradėti minkyti tešlą (rankomis, kombainu ar duonkepėje). Minkyti reikia ~10 min.
Suformuoti kamuoliuką ir padėti pakilti šiltoje vietoje, apie 30-40 min.
Kai tešla gražiai pakyla, išimti iš indo, ir dar gerai išminkyti, kartas nuo karto "trenkiant" į stalą.
Išminkius, formuoti vieną ar du batonus ir dar palikti pakilti šiltai apie pusvalandį.
Jau pakilusį įpjauti keliose vietose (ne per giliai, nes vienam įpjoviau per daug, tai kepant per daug "išsiplėtė") ir aptepti.
Kepti gerai įkaitintoje orkaitėje ~180 C, apie 30 min. arba kol gražiai paruduos ir nebelips pagaliukas įkišus (kepiau ant kepimo popieriaus).
Išėmus palikti atvėsinti, ir skanauti.
Puikiai išsilaiko 3-4 dienas (jei tiek sugebat..), pjaustant nebyra.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
O miltus kokios rūšies naudojai?
AtsakytiPanaikintio jetus,dabar nepasakysiu, nes paprastai pakuotės nelaikau, bet ir nž ar čia pas mus rašo tuos numeriukus ar ne,imu bet kokius kvietinius ir viskas.... bet reiktų parduotuvėj atkreipt dėmesį.
AtsakytiPanaikintiNa ta prasme nereikia alia karališkų... nes aš dažniausiai naudojų I rūšį o po to verkiu kad nesigauna :)
AtsakytiPanaikintine ne tikrai, niekuo neįpatingi :) juos naudoju visiems kepiniams - tiek duonai, pyragams, blynams.. na kai reikia pamaišyt ne vien kvietinius,tai įmaišau, bet pagrindiniai būna kvietiniai, paprasti, ne "kilmingi" :)
AtsakytiPanaikinti