2011 m. kovo 10 d., ketvirtadienis

"Žozefina pasiklydus juodam miške "

Pavadinimas kiek keistokas, bet nežinau kaip tiksliau pavadinti šį tortuką, nes tai mixas kelių variantų, bet mūsų skonio receptoriams labai tikęs ir patikęs (užsimerkiant prieš visas tūnančias cal...)



o receptukas būtų toks:

Biskvitui
:

2 kiaušiniai
80 g. rudojo cukraus (or. recepte buvo 150 g. man pasirodė per daug, nes jau razinos saldžios, netrūko visiškai)
180 ml. pieno
250 g. razinų (aš dėjau šviesias, su tamsiom gautųsi tamsesnis dar pagrindas)
15 g. sodos
200 g. miltų
vanilinio cukraus pakelis
2 v.š. karčios kakavos (nebūtina, dėjau dėl tamsumo)
Stiprios kavos biskvitų sulaistymui (dar į ją pyliau šiek tiek brendžio)
Tirpdinto juodo šokolado (nebūtina)

Ingredientai duoti jau dviems papločiams. Juos iškepus, pjaunami per pusę, ir gaunasi 4 papločiai.

Kremui:
2 indeliai mascarponės sūrio (po 250 g)
1 indelis (200ml) grietinėlės (33 arba 35 proc.)
2 v.š. cukraus pudros
Citrinos sulčių
Vyšnių iš kompoto (nebūtina, jei norima)

Pertepimo kombinacijas sugalvojau pati, vyšnios dedasi į "Juodo miško" torto pertepimą, tai pagalvojau, kad tiks ir čia.
Cukraus pudros pagal skonį, man labaiu patiko daugiau rūgštelės.



O originalus Žozefinos pertepimas būtų toks:

180 g. sviesto
50 g . cukraus pudros
100 g. rudojo cukraus
800 g . grietinėlės
likerio sulaistymui


Nebandžiau taip, nes manęs nežavi sviestinis pertepimas...

Na ir dar tiramisinių sausainukų (damų pirštelių) apstatymui, bet čia jau pagal fantaziją, galima su šokoladu, trupiniais.

Torto gaminimas:
Razinas išmirkyti karštame vandenyje ir sumalti blenderiu iki piure konsistencijos .
Atskirti ir išplakti kiaušinio baltymus iki standžių putų. Dėti rudajį cukrų (paplakti minutę), sudėti trynius - paplakti dar kelias sekundes. Cukrus neištirps visas taip greit, bet taip turi būti.
Supilti pieną (kambario temperatūros) ir actu nugesintą sodą, viską atsargiai išmaišyti.
Visą šitą masę supilti į razinų piure ir dar kažkur pusę minutės viską suplakti mikseriu. Atsargiai supilti vanilinį cukrų ir miltus, ir lopetėle palengva viską išmaišyti.
Kepti 24 cm. skersmens torto formoje (per du kartus) du biskvitus.
Temperatūra ~200 C, kepimo laikas ~ 15-20 min. (žiūrėti pagaliuku kai jau nebekimba).
Atšalusius išimti iš formos, perpjauti pusiau, ir gaunasi 4 lakštai (aš pjoviau ilgu aštriu peiliu, biskvitai netrupa, yra gan drėgnoki, persipjauna atvėsę labai lengvai).

Kai biskvitai iškepti, galima pasiruošti kremą.
Pirmiausiai atskirame inde sumaišiau mascarponę su cukraus pudra ir citrinos sultimis.
Kitame inde iki standumo išplakiau grietinėlę, ir viską sumaišiau kartu.

Juodą šokoladą ištripdžiau su šlakeliu pienu, ir pasiruošiau stiprią juodą kavą.
Galima surinkti tortą.

Į nuimamais kraštais tortinę dėtį pirmąjį biskvitą, sulaistyti gausiai kava, tada apšlakstyti šiek tiek tirpintu šokoladu (šitas nebūtinas, jei yra noras), tada tepamas kremas, ir pabarstomos vyšnios iš kompoto (arba šaldytos, jau atitirpintos ir nukoštas susidaręs vanduo). Dedamas kitas biskvitas, vėl sulaistoma kava, šokoladu, tepamas kremas, vyšnios.

Taip susisluoksniuoja visi biksvitai.
Viršų taip pat aptepti kremu, bei šonus, ir puošti pagal fantaziją.
(Pas mane jos nebeliko :D, tai apstačiau sausainukais, ir ant viršaus kas liko iš tirpinto šokolado).
Dėti į šaldytuvą per naktį ir kitą dieną skanauti!



Nedraugauju aš su tortais ir jų gaminimu, bet šis labai vykęs (skonio atžvilgiu), išvaizdą dar oi kaip reikia tobulinti, na bet, žvakės nenukrito :))

Žozefinos orig. receptas iš SM forumo, konkreti nuorodą ir tas pats receptas yra ir  šitame bloge

9 komentarai:

  1. Nu nuo kada tu patapai tortu kepeja :D
    Bet super ka, prasom i svecius pas mane, iskepsi man :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Juoda miska ir tokio tipo tortus su vysnaitem labai megstu.. bet netikiu kad man iseitu toki padaryt :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Nesunkus, jei jau man išėjo, o aš su tortais nedraugauju....
    Aišku iki perfect dar toli (vaizdo atžvilgiu), bet skonio tai pasakiškas, jau ir maniškis, nevalgantis tortų šiaip, klausė kada dar bus.. :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tortas atrodo puikiai :) imu laukti šventės kokios, kad būtų galima meistrauti tortą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tortas atrodo nuostabiai,suzaveta!
    Pagarbiai Egle

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ką reiškia "ne pačios rieibiausios grietinėlės" :) 35 proc? (nes yra ir 36 proc). kokio dar riebumo būna plakama grietinėlė?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) naudoju dažniausiai CAMPINOS firmos 33 proc. bet yra ir dvidešimt kelių, tik ją išplakt sunkiau.
      35 žinoma, tinka taip pat, tik riebiau.

      Panaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...