2011 m. kovo 27 d., sekmadienis

Kulinarijos užrašai: prisiminimai, seni/nauji pamiršti receptai, žiupsnelis vaikystės skonio ♥



Tokie du sąsiuvinukai seniai stovi pas mane stalčiuje, atsivežiau iš namų, bet retai kada atsiverčiu... Vakar prisėdau, pervečiau kiekvieną lapą, perskaičiau beveik kiekvieną receptą.. Užrašai pradėti rašyti nuo 1994 metų (tuo metu buvau 10ies), jau tada kulinarija buvo vienas mano hobių, deja neišmokau visko, kiek galėjau, bet gaminti patiko visada, o ypač rinkti receptus -perrašyti, kirpti, klijuoti...
Sąsiuviniuose perrašyti receptai iš žurnalų,knygų, deja neužsirašius iš kur tiksliai ir kurių metų :(
Tortas, su pažymėta *, ir prierašu, kaip yapč sudėtingas,dabar atrodo paprastas, ir labai panašus į "Juodą mišką", duonos receptas, prie kurio pasirašius "atrodo skanu, bet neįmanoma iškepti", privertė nusišypsoti :) :)
Kai kas kirpta ir klijuota iš laikraščių.. taip pat radau kelis lapus 1998 metų rugsėjo mėn, laikraščio, su skyreliu "Jolitos virtuvė" :)) palikau specialiai matyt, smagu pavartyt buvo.

Pabandysiu bent kartą į mėn. išsirinkti ką nors ir pagaminti iš senų savo užrašų. Iš tų laikų, kai pirmieji gaminimai prasidėjo namie, paskiau mokykloje, per kulinarijos pamokas, iš tų laikų, kai pagaminti lazaniją atrodė aukščiausio lygio šedevras, o tortas su pertepimais - misija neįmanoma :)

3 komentarai:

  1. Kaip miela :) aš irgi tokių sąsiuvinukų turiu, net pažiūrėjus ir raštas panašus buvo :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. :)) čia dar toks nelabai koks raštas, bet šiaip mkloj. tai gražiai rašiau, už tai visi ėmė iš manęs užrašus, nes aiškiai buvo :D o dar ir visokiuose gražiausio rašymo konkursuose dalyvaudavau, visai fainai būdavo, gaila, kad dabar tas raštas išsikebliavojo :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. He, visai nesenai ir aš varčiau savo sasiuvinį, bet mano žymiai prasčiau atrodo, visiskas antikvaras:)nuo metų naštos vargšelis visiškai rudas, bet receptu visai užmirštų radau:))

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...