2011 m. kovo 23 d., trečiadienis

Pieniška Japoniška duona "Hokkaido"

Keliauja ji per blogus, bet dedu čia viena iš jų






Na ką, pasidaviau ir aš tai manijai, ir... nesigailiu :D Nors bijau, kad gali patapt "blogu" įpročiu šis kepimas, bet turbūt geresnė už bet kokį pyragą...
Man priminė senais laikais turguje perkamą naminį pyragą.. tokį dydelį, baltą, purų, kepta pečiuje ♥
Duona, greičiau pyragas, nuostabus - su uogiene, šaltu pienu ar arbatos puodeliu!

Reikia:


600 g. miltų
250 g. šviežio pieno
30 g. sauso pieno miltelių
150 g. 30 proc. grietinėlės
1 kiaušinis
80 g. cukraus
10 g. druskos (dėjau kiek mažiau)
7-10 g.sausų mielių(dėjau 8 g.)
Kiaušinio trynio aptepimui (aš aptepiau likusia grietinėle iš pakelio)

Mieles ištirpinti piene (paprastai sako, kad reikia šiltam, bet man suveikė ir šaltam). Visus likusius produktus sumaišyti tarpusavyje ir minkyti ~20-25 minutes, (minkant su kombainu ~ 4 minutes mažiausiu greičiu ir 10 minučių vidutiniu greičiu ). Aš produktus sudėjau į duonkepę ir įjungiau minkymo programą, nes neturiu kombaino. Išminkytą tešlą suformuoti į rutuliuką, uždengti rankšluosčiu ir palikti kambario temp. ~1,5 val. kad pakiltų.
Iškilusią tešlą kiek paminkyti ir padalinti į lygias dalis.
Į kiek dalių dalinti, priklauso kokia skarda bus naudojama. Aš dalinau į 4 dalis, nes į mažesnę nelabai būtų tilpę, tinkamesnės skardelės kol kas neturiu Neringa pvz. dalino į 6 dalis, nes skardelė pailga ir aukštesnė.
Taigi, padalinus į 4 rutuliukus, palikau dar pakilti ~pusvalandį.
Pakilusius rutuliukus iškočioti į "liežuvėlius", pločio, kaip turima skardelė, susukti į volelius, sudėti į skardą išteptą sviestu arba įklota kepimo popieriumi,apkloti rankšluosčiu ir dar palikti pakilti.
Prieš pakilimą...


Po 20 minučių...


Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių,duoną aptepti kiaušinio tryniu (na, aš tepiau grietinėle ir dar kiek apibarsčiau sezamo sėklomis) ir kepti ~40 minučių apatinėje orkaitės dalyje.





Skanaus!

4 komentarai:

  1. Wow kokia grazuole!

    man irgi i puru pyraga labiau nei i duona panasu :)
    skanumelis ar ne :P

    As ja kepsiu vel greitu laiku

    AtsakytiPanaikinti
  2. o jei ne paslaptis- kur tų pieno miltelių gauti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai, kad skanumėlis, negerai iš ties :d nes pagundos bus, nu bet ką dabar padarysi.......

    avevita, aš kadangi ne Lietuvoje, tai kur aš pirkau neturės esmės, bet skaičiau kituose bloguose, kad naudoja tirpius pieno miltelius kavai balinti "coffeeta" vadinas, va taip atrodo pakelis:
    http://www.google.lt/imgres?imgurl=http://irecommend.ru/sites/default/files/product-images/157/coffeeta_00-image.jpg&imgrefurl=http://irecommend.ru/content/slivki-coffeeta-classic&usg=__tiQNij2KAcMdEsKyS5RkSsgdoHo=&h=330&w=355&sz=35&hl=lt&start=0&zoom=1&tbnid=HdlAvYZ3flykTM:&tbnh=170&tbnw=179&ei=1j-KTaSyD8_RsgbJs72xDA&prev=/images%3Fq%3Dcoffeeta%26um%3D1%26hl%3Dlt%26sa%3DN%26biw%3D1280%26bih%3D640%26tbm%3Disch&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=496&oei=1j-KTaSyD8_RsgbJs72xDA&page=1&ndsp=17&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=97&ty=44
    šituos tai prisimenu iš lt, pirkdavau, bet kuriam supermarkete manau, rasi, prie kavų, kakavų ten pažiūrėk.

    AtsakytiPanaikinti
  4. pieno milteliu galima gauti cia:http://www.delona.lt/352,lieso-pieno-milteliai-500-g.html

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...