2011 m. kovo 4 d., penktadienis

Pepparkakor

Receptas iš Čia


Skanūs, kvapūs, traškūs, o pastovėję ir suminkštėjo, šventiniai meduoliai.

Reikia:
150 g. klevų sirupo (dariau ir su skystu medum, gerai irgi)
110 g. sviesto
375 g. miltų
70 g. rudojo cukraus
1 didesnio kiaušinio
žiupsnelio druskos
1/4 kepimo miltelių
po 1 a.š. prieskonių - gvazdikėlių, cinamono, imbiero

Nedideliam puodelyje pašildyti klevų sirupą, sviestą, cukrų ir prieskonius, kad sviestas išsilydytų. Nukelti nuo ugnies ir palitki apie 30 min. kad pravėstų.
Didesniame dubenyje sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius bei druską. Tada įmušti kiaušinį ir supilti paruoštą sviesto ir prieskonių masę. Viską gerai išmaišyti, suformuoti rutulį, apvynioti maistine plėvele bei padėti keliom val. į šaldytuvą, kad tešla atvėstų.
Kai tešla atvės ir pastings, pjauti po nedidelį gabalėlį, iškočioti ir su formele spausti meduolius (ne per plonus, ir ne per storus).
Lepti ant kepimo popieriaus.
Aš paviršių barsčiau miltais prieš kočiodama, kad lengviau būtų perkelt į skardą.
Kepti ~180 laipsnių temperatūroje apie 7-8 minutes, jei ploni, iškeps labai greitai.

Dekoracijoms sunaudojau 1 kiaušinio baltymą, cukraus pudros tiek, kad gautųsi pakankamai tirštas glajus puošimui, o spalvoms rinkaus kakavą, mėtų sirupą bei braškinį sirupą.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...