2010 m. vasario 2 d., antradienis

Bolo de caneca arba pyragėlis per 5 min!

Sunku patikėti? Man buvo irgi. Bet patikėkit - įmanoma. Lygiai tiek laiko užtrukau nuo nuėjimo į virtuvę iki pyragėlis buvo ant stalo! Ir ne pirktinis :D

Bet visų pirma, priešistorė :D

Žiūrim su saviškiu vieną laidą, kur vienas britas virtouzas daro nerealiai gražius, jau net neabejoju ir skanius saldumynus. Koks kruopštumas puošime, ir visame kame, negaliu atsižiūrėti.. Ir štai jis prašneka apie šokoladinį pyragą musą ... Et, pasakau maniškiui, dėl šito dabar iki Briuselio pėščiom nulėkčiau, ir paskiau parlėkčiau, kad kalorijas sudegint :D Paskutiniu metu kažkas negerai man su šokoladu, gerai,kad dar kartais galiu kontroliuot save, kitaip būtų amen.. Na ką, pasižiūrim, seilę nuryju, ir dirbam toliau, bet mintyse tas šokoladas sukas. Dar ir maniškis taip netyčiom užmeta, juk mes dar turim šokoladinių sausainių, ne? Sakau turim, bet man kilo geresnė idėja ! Prisimenu, kad mano receptų papkėj, turiu atsispauzdinus šitą receptuką gal jau trys metai, taip niekada ir neišbandžiau, nes galvojau kas čia per nesąmonė! Sakau palauk, jei mano eksperimentas pavyksta, per 5 min turėsim šilto pyrago :D Jis dar pasižiūri į mane, į laikrodį, sako parduotuvė dar dirba, eini? Sakau ne, einu į virtuvę, "nuimk" laiką!

Ir ką, po 5 min su trupučiu grįžtu su šituo gražuoliu :D

O šitas reikalas vadinas Bolo de caneca - portugališkas pyragaitis arba mug cake per 3 minutes. Žinoma, jis gaminamas mikrobanginėje, galima kepti ir orkaitėje,bet tada reikės 25 min ir bus kaip eilinis pyragas. O čia visame tame ir yra smagumas, kad jis padaromas greitai.

Taigi, visam šitam reikalui reikės:

1 kiaušinis (ne didesnis nei L)
3 v. šaukštai aliejaus
3-4 nubraukti v. šaukštai cukraus
3 šaukštai pieno
2 nubraukti šaukštai kakavos
3 nubraukti šaukštai miltų
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių, jei pyragėlis neiškyla

Dar galima berti cinamono, kardamono, riešutų, banano gabaliukų, jau pagal skonį.

Aš neturėjau kakavos, tai ištirpiau šokolado gabaliukus, ir dėjau du pilnus šauktus tirpintus. Cukraus dėjau 3 šaukštus, gal net mažiau, galvojau nuo šokolado bus saldu, bet gavos normaliai, kas mėgsta labai saldžiai, reikia visų 4.

Toliau eiga:

Reikia puodelio, didesnio nei 200 ml. aš naudojau dubenėlį, todėl man gavos daugiau į plotį, nei į aukštį.
Taigi, į puodelį mušamas kiaušinis, gerai išplakamas, pilamas aliejus. Toliau beriamas cukrus, pienas ir gerai išmaišoma. Toliau eina priedai, jei jie dedami, ir ant galo miltai su kakava. Viskas gerai išmaišoma iki vientisos masės. tas pats puodelis statomas į mikrobangę 3 min ant aukščiausio galingumo.
Ir viskas, po 3 min. gaunas štai kas..

Pyragaitis labai lengvai išsiima peilio pagalba. Kepant matėsi, kad viršus gerokai kilo, galvojau, kad jau išlips lauk, bet ne, pasidarė tokia kepuraitė :)

Apibarsčiau kokosais, ir pjovėm pažiūrėt, kas gavosi viduj.

Tos šlapesnės žymės matosi dar gerai neištirpę šokolado gabaliukai, bet jie suteikė tokį malonų šlapumą, nes pats pyragėlis nevisai šlapias. Jei dėčiau bananų, gautųsi drėgnesnis.

Iš šitos visos porcijos, netikėjau, bet išėjo tikrai nemažas, mes dviese atsipjovėm po gabaliuką ir dar liko vienas.

Taigi, čia mano vos ne mėnesio atradimas, kai reiks kada pavaišinti netikėtai užklupusius svečius, o spintelėje bus tuščia, šitas rudasis pyragaitis, tikras išsigelbėjimas. Po to tiesiog pavaikščiosim kelias val., lauke, pašoksim vakare, ir kalorijos dings :D

Pabandykit, kas nebandėt. Vien dėl įdomumo!

2 komentarai:

  1. Beje, kas paliks jį kitai dienai, BŪTINA uždengti kuom, ar į maišiuką, nes sukietės labai, kaip kai kam nutiko...

    AtsakytiPanaikinti
  2. sita gaminau...visi kapojom,net ausys linko...ziauriai skanu...mmmm...

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...