2010 m. vasario 6 d., šeštadienis

Tiramisu /2010 Vasario 6



Mano laikrodis rodo Vasario 6. Ši diena turi mažytę reikšmę mano gyvenime, nes tą dieną prieš 4 metus sutikau savo šokoladuką :P
Ir tik sekundžių reikalas, ir visos šios draugystės galėjo nebūti.

Tai vat, tokia gražia proga nusprendžiau padaryt tiramisu.
Nuodėmingas reikalas, žinau, bet kartą į metus galima...

Receptas paimtas iš SM forumo platybių, tad įkopijuoju originalą ir pakomentuosiu ką aš dariau kitaip:



Tiramisù

500 g mascarpone sūrio
Pakelis (400 g)Lady fingers sausainių
5 kiaušinių baltymai
4 kiaušinių tryniai
5 v. š. cukraus
puodelis stiprios espresso kavos
50 g brendžio/romo/Bailey's likerio
50 g juodojo šokolado
Karčios kakavos

Aš naudojau visus 5 kiaušinių trynius taip pat. Neturėjau kakavos, tai viršų barsčiau tarkuotu šokoladu, ir dar į trynius įlašinau kelis lašelius citrinos sulčių. Pyliau 100 g. Baileys likerio.

Taigi,
Atskiriam baltymus nuo trynių į skirtingus dubenius. Į trynių dubenį dedam cukrų ir citrinos sulčių kelis lašelius, ir viską plakam mikseriu iki tol, kol masė pradeda baltėti ir tirštėja.



Tada į tą patį dubenį sudedam sūrį, ir vėl viską gerai išmaišom ir išplakam iki vientisos masės be gumulėlių.





Tada plakame atskirai baltymus iki tokio tirštumo, kad apvertus dubenį, jie neišbėgtų. Pabandžiau, tikrai nebėga :D





Tada baltymus palengva įmaišom į trynių ir sūrio masę, kad apsijungtų viskas ir gautųsi kremas.
Tada pasiruošiam stiprios kavos puodelį, pilam į kokį didesnį dubenį. Supilam ir likerį. Nėbūtina, bet duoda skanų skonį. Kavos saldinti nereikia.
Tada merkiam pirštelius labai trumpam į kavą, ir dedam į indą kol pasidengia visas dugnas. Tada atsargiai tepam kremą.Ir vėl dedam pirštelius, taip sluoksniuojam kol baigias kremas, arba piršteliai, nu arba indas :D Paskutinis sluoksnis turi būti kremo, ir tada barstoma kakava, arba tarkuotas šokoladas, mano atveju,su kakava man skaniau, gaunasi toks kartumas, bet kas nemėgsta, tai šokoladas ir tiks.
Labai labai nevykusi foto jau beveik pabaigto tiramisu....Aišku, barstyto kakava vaizdas daug geresnis, bet aš jį beveik pilnai padengiau šokolado milteliais po to tai buvo geriau, skubėjau...



Tiramisu būtina laikyti bent 5-6 val šaldytuve, o geriausiai tai per naktį, tada susigeria visi skoniai, kvapai, o tada kitą dieną galima jau daryt nuodėmę...



Nepamirškit tik po to kelis ratus aplink rajoną apeit ar dar ką panašaus padaryt :D
Šitas reikalas baisiai kaloringas, bet kartais apsimest galima, kad ir nematom, tai geriau neskaityt, kas parašyta ant sūrio dėžutės.
Va taip va.

2 komentarai:

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...