Originalus receptas iš Nerytės ČIA
Antrą kart darant šiek tiek pakoregavau, dėjau mažiau cukraus, tad man gavos taip:
250 g. sviesto
480 g. miltų
100 g. cukraus
2 kiaušiniai
3 a.š. vanilinio cukraus
0.5 a.š. kepimo miltelių
Dar papildomai cukraus ir cinamono apvoliojimui (bet nebūtina, gaunas ir be to skaniai ir saldžiai pakankamai).
Eiga išlieka ta pati:
Minkštą sviestą išsukau su cukrumi ir vaniliniu cukrumi mikseriu, įmušiau du kiaušinius, vėlgi viską gerai išmaišiau. Persijotus miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir įmaišiau į sviestą. Viską gerai išminkiau. Minkant pridėjau dar gerą šaukštą miltų, na reikia jausti minkant kada tešla bus tinkama kočioti. Palikau tešlą 10 min šaldytuve, pasiruošiau skardą, išklojau kepimo popieriumi.
Atskirai lėkštėje sumaišiau cukrų ir cinamoną.
Gnybiau gabalėlį tešlos, iškočiojau, bet ne per plonai, spaudžiau norimomis formelėmis sausainėlius. Vieną pusę pavoliojau cukraus-cinamono mišinyje ir į skardą cukrumi į viršų. Kitus sausainius kepiau nevoliotus.
Kepa maždaug 10-12 min. kol gražiai parusta apačia, dega greit, tad reikia stebėti. Nors mums patinka "gerai pabuvę saulėj..."
Iš duotų produktų išeina apie 700 g. sausainių!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
NUOSTABŪS!!
AtsakytiPanaikintiMan nepatiko:( manau čia nurodytas per dilelis miltų kiekis, todėl gavosi kieti, tačiau netrapūs.
AtsakytiPanaikintina gaila, kad jums netiko ir nepatiko, gal perkepėt?
AtsakytiPanaikintine kartą prieš kelis metus esu darius ir visus kartus pavyko puikiai.
is savo patirties, ka galiu pasakyt... naudojant margarina, sausainiai visada iseina kieti, naudojant gera ir tikra sviesta, jie visada trapus...
AtsakytiPanaikintiaj beje, kepiau situos sausainius ir jie tikrai trapus ir skanus...
AtsakytiPanaikintinu va smagu, jau norėjau klaust aną dieną ar kepei ir kaip gavos.
AtsakytiPanaikintiLabai skanūs bei nuostabūs sausainiai. Kai kepam dauginam tešlą iš dviejų, nes jei nedauginame, sausainių po 30 min. nebelieka :-)
AtsakytiPanaikintio taip, jie tokie paprastučiai, bet tikrai skanučiai !
Panaikinti