2010 m. vasario 13 d., šeštadienis

Sviestiniai sausainėliai

Originalus receptas iš Nerytės ČIA



Antrą kart darant šiek tiek pakoregavau, dėjau mažiau cukraus, tad man gavos taip:

250 g. sviesto
480 g. miltų
100 g. cukraus
2 kiaušiniai
3 a.š. vanilinio cukraus
0.5 a.š. kepimo miltelių

Dar papildomai cukraus ir cinamono apvoliojimui (bet nebūtina, gaunas ir be to skaniai ir saldžiai pakankamai).



Eiga išlieka ta pati:
Minkštą sviestą išsukau su cukrumi ir vaniliniu cukrumi mikseriu, įmušiau du kiaušinius, vėlgi viską gerai išmaišiau. Persijotus miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir įmaišiau į sviestą. Viską gerai išminkiau. Minkant pridėjau dar gerą šaukštą miltų, na reikia jausti minkant kada tešla bus tinkama kočioti. Palikau tešlą 10 min šaldytuve, pasiruošiau skardą, išklojau kepimo popieriumi.
Atskirai lėkštėje sumaišiau cukrų ir cinamoną.
Gnybiau gabalėlį tešlos, iškočiojau, bet ne per plonai, spaudžiau norimomis formelėmis sausainėlius. Vieną pusę pavoliojau cukraus-cinamono mišinyje ir į skardą cukrumi į viršų. Kitus sausainius kepiau nevoliotus.
Kepa maždaug 10-12 min. kol gražiai parusta apačia, dega greit, tad reikia stebėti. Nors mums patinka "gerai pabuvę saulėj..."




Iš duotų produktų išeina apie 700 g. sausainių!

8 komentarai:

  1. Man nepatiko:( manau čia nurodytas per dilelis miltų kiekis, todėl gavosi kieti, tačiau netrapūs.

    AtsakytiPanaikinti
  2. na gaila, kad jums netiko ir nepatiko, gal perkepėt?
    ne kartą prieš kelis metus esu darius ir visus kartus pavyko puikiai.

    AtsakytiPanaikinti
  3. is savo patirties, ka galiu pasakyt... naudojant margarina, sausainiai visada iseina kieti, naudojant gera ir tikra sviesta, jie visada trapus...

    AtsakytiPanaikinti
  4. aj beje, kepiau situos sausainius ir jie tikrai trapus ir skanus...

    AtsakytiPanaikinti
  5. nu va smagu, jau norėjau klaust aną dieną ar kepei ir kaip gavos.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai skanūs bei nuostabūs sausainiai. Kai kepam dauginam tešlą iš dviejų, nes jei nedauginame, sausainių po 30 min. nebelieka :-)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o taip, jie tokie paprastučiai, bet tikrai skanučiai !

      Panaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...