500 g miltų
5 g druskos
1 pakelis džiovintų mielių (7 g)
50 ml aliejaus
200 ml pieno
100 ml vandens
Pieną pašildyti puodelyje su cukrumi, sudėti mieles ir palikti kol užputos.
Į dubenį supylti prasijotus miltus, druską, aliejų ir vandenį,ir jau užputojusias mieles.
Tiesa, miltus dėjau ne visus iš kart, maždaug 400 g. o paskiau pridėjau likusius, galėjo būt,kad gavos ir šiek tiek daugiau.
Uždengti rankšluosčiu ir palikti pakilti apie 2 val., kamb. temperatūroje. Pakilo beveik trigubai.
Tada pasipilti ant stalo, tešla gerokai bėganti, ir vis pridedant miltų gerai minkyti, kol nebekimba prie rankų ir yra maloni minkyti. Taip minkyti kažkur 30 min., bet kuo ilgiau,tuo bandelės minkštesnės.
O tada jau kočioti, dėti dešrelę,visą ar dalimis, sukti ir kepti.Prieš dedant į orkaitę, patepti kiaušinio baltymu.
Kepti kol gražiai paruduos.
Dedant į skardą reikia palikti nemažus tarpus, nes išsipučia.
labai skaniai atrodo ;)
AtsakytiPanaikinti