2010 m. vasario 2 d., antradienis

Pyragas su pudingu

Šitą pyragą kepiau greičiausiai 3 metai atgal jei ne daugiau, bet kaip man, ne itin mėgstančiai kepti desertus, gavos ganėtinai gerai ir skonis buvo super.

Dariau pagal šį receptą:

Pagrindas:
100 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
200 g miltų
1 šauktelis kepimo miltelių.

Įdaras:
800 g liesos varškės
2 kiaušiniai
200 g cukraus
3-4 šaukštai aliejaus
2 pakeliai pudingo (skonis pasirinktinai, skaniausiai su vaniliniu)
0,5 l pieno.

Pirmiausia pasidarome pagrindą. Ištirpiname sviesta, sumaišome su cukrumi, kiaušiniu, miltais ir kepimo milteliais ir padedame šaltai. Tešla turi gautis tokia, kad būtų galima išlipdyti forma, t.y. nelabai kieta.
Kol tešla šąla, pasidarome įdarą. Ištriname kiaušinius su cukrumi ir aliejumi, sudedame varškę ir gerai išmaišome. Kitame inde sumaišome pieną su pudingu (pudingo paruošti nereikia! Beriame tik miltelius)ir abi mases gerai sumaišome. Neišsigąskite, kad masė gausis gana skysta (maždaug kaip kefyras).
Pasiimame atsidarančią formą, ją išlipdome pagrindo tešla taip, kad kraštuose būtų apie 2 cm, tam kad neišbėgtų įdaro masė. Pasiliekame šiek tiek tešlos trupiniams ant viršaus. Supilame įdarą ir dedame į 175 laipsnių orkaitę. Kepame maždaug valandą arba tol, kol gražiai paruduos, ir patikrinus su mediniu pagaliuku, nebekibs pudingas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...