150 g sviesto
3-4 kiaušinių
2 st. miltų
1 st. cukraus (galima ir mažiau)
200 g. grietinės
0,5 a.š. sodos
1-3 š. karčiosios kakavos (daugiau ar mažiau - pagal skonį)
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą, grietinę, berti vieną stiklinę miltų, viename šaukšte vandens nugesintą sodą. Tuomet įmaišyti likusius miltus. Tešla turi būti ne per kieta.
Tešlą padalijama į dvi dalis, vienoje iš jų įmaišoma kakava. Į skardą dedame šaukštą šviesios tešlos, į jos vidurį - šaukštą tamsios, vėl šviesios,ir į vidurį tamsios ir t.t. Ir taip padengiame visą skardą.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą