2010 m. kovo 21 d., sekmadienis

Apsipirkimas turguje

Apsipirkinėjimas nėra vienas iš labiausiai mėgiamų dalykų mano gyvenime, bet kai reikia, tai reikia :)
Nepaisant visų puikių parduotuvių ir supermarketų, esančių aplink, ir ne visai šalia, turim ir dar vieną vietą - turgų. Na turgus yra turgus, jame daug žmonių, verda gyvenimas, triukšminga, bet viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl ten keliauju aš ir kiti žmonės, manau, kainos.Na ir švieži mėsa, skanūs vaisiai, didelis pasirinkimas.
Perku tik maisto produktus, bet yra ir rūbų, batų, ir namų apyvokos prekių. Kol kas viso šito dar neprireikė iš turgaus. Kainos, tiesa, gerokai žemesnės, na bet ir kokybė ne 100 procentinė.
Taigi apie maistą.
Kol buvo žiema, nelabai norėjos važiuoti ten, nes man reikia važiuoti autobusu ir metro, plius, turgus tik sekmadieniais,tai jau ir transporto mažiau, automatiškai ir laiko daugiau sugaištama, ir žiemą buvo šalta.
Dabar sušilus kelionė prasidėjo vėl :)
Žinomą, vaisių ir daržovių ilgam neužsipirksi, max savaitei, bet mėsos galima. Ir galima labai daug sutaupyti, tik reikia noro.
Taigi šiandien pirkau visą šitą gėrį, plius mėsa, kuri nepateko į kadrą.



Tuoj apie viską smulkiau.
Iš vis išleidau apie 45 eurus, centų nebežinau.
O mano apsipirkimo krepšyje atsirado:
-Žalios alyvuogės marinuotos (?) ir žalieji marinuoti pipirai (po 100 g. abiejų), čia jau maniškiui šventė.
-Raudonieji svogūnai (1 kg)
-Pomidorai (1,300 kg)
-Agurkai (4 vnt)
-Saliero pundas
-Raudonosios vynuogės (mažiau nei kg)
-Bananai (apie 2 kg)
-Obuoliai (6 kg)
-2 vištienos krūtinėlės
-Šiek tiek virš 2 kg šonkauliukų
-0,5 kg faršo (jautiena su kiauliena)
-1 kg jautienos pjaustytų gabaliukų
-1 kg su trupučiu avienos išpjovų su kaulu (lamb chops) (nežinau kaip tiksliai ta dalis vadinas)

Sakyčiau labai neblogai už tokią kainą. Ne tik kad neblogai, bet ir labai gerai.
Maždaug paskaičiavau, jei tuos pačius produktus pirkčiau parduotuvėje, kur visada perkam, sumokėčiau plius minus 84 eurus.
Taigi, atėmus transporto išlaidas (2.60 eur) sutaupiau šiandien nei daug nei mažai, bet 35.86 eur! Ir bent dvi savaites kaip min. nereiks keliauti į parduotuvę mėsos.
Žinoma, ne tas pats, kas pirkti šviežią viską, nes dabar surūšiavau porcijom ir keliavo viskas į šaldiklį, išskyrus aviena, kuri bus ruošiama šiandien. Bet kai skirtumas akivaizdžiai didelis, tai nekyla rankos mokėti beveik 9 eur už faršą parduotuvėj, kai turguj ji gauni už 4 (o maišytą ir už 3 eur/kg), kai 4 agurkai kainavo 1.70 eur, kai parduotuvėj vienas 1.20-1.30..., kai pomidorai kainuoja dvigubai, o skonis ir šitų man patinka ir t.t.t O Obuolių skonis ir didumas irgi nepalyginamas. Vat tik pamiršau nusipirkti raudonos paprikos - saldumas neišpasakytas!
Taigi vat taip ir gyvenu, kai kur pataupau, kai kur išleidžiu. Bet nesam labai išrankūs maistui, kad turi būti viskas pirkta šviežia kasdien, todėl puikiai ir taip verčiamės. :)
Beje turguj galima rasti labai skanios duonos, pynučių ir panašių reikalų. Bet šitų jau nebepirkau, kai pati kartais kepu, plius duona namie.
Prieskonius irgi perku tik iš ten. Pakas (300 g.) rozmarino man kainavo 2 eur. kai čia už mažuliuką stikliniam induke rozmarino sumoki jau apie 2 eur. O gramų kiek gal 20.. košmaras. Kepintos sezamo sėklos 1 kg - 3 eur. Parduotuvėj už 3 eur nė 500g. nenusipirksi.
Kai kam nemalonu eiti į turgų, kai kam žmonių per daug...:D O man tai nemaišo, nors ir prekintis nemėgstu, bet kai eur pasilieka mano piniginėj, tas patinka.
Vat taip vat ir gyvenu toj Belgijoj. Patinka man čia ir į lt visai nenoriu :)

3 komentarai:

  1. oho kiek vitaminu :) as tai irgi megstu eiti i tokiu "turgus".Netoli mano namu ketvirtadieniais buna, tai pirmu taikymu i bio kampeli patraukiu...man patinka pasliauzioti, pasigrozeti tu vaisiu ir darzoviu ivairove..o kartais ir ideja kokia maisto gimsta :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. grange, matau visai neekologiskai gyveni - masu maiseliu :) nebent jie ekologiski :) as visad terbele su savimi nesiojuos, o jei neuztenka tada perku popierini maisa :)

    O jei i tema tai labai skanus pirkinukai! Tas didziasias vynuoges pirmiausia griebiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. tai kad čia turguj visus pirkinius į maišiukus sudėjo, nes gi nedėsiu tiesiai į mano "ratukus" nesuvyniojus...
    ne ekologiškai ne.. :D

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...