2010 m. kovo 30 d., antradienis

Levandiniai sausainėliai

Receptas iš čia

Skanūs, purūs ir svarbiausia - labai kvapnūs.



Man gavosi 94 mažos širdutės sausainėlių, o jiems sunaudojau:

210 g. sviesto (kambario temperatūros)
180 ml cukraus pudros
1 kiaušinio trynį
1 v.š. džiovintų levandų
1 citrinos žievelę
3 v.š. kukurūzų krakmolo (recepte buvo bulvių, bet neturėjau)
Šiek tiek druskos
Apie 500 ml miltų (recepte buvo 1.5 stiklinės, bet man reikėjo daugiau)

Išsukti kambario temperatūros sviestą su cukraus pudra, įmušti kiaušinio trynį, suberti levadas bei citrinos žievelę, ir žiupsnelį druskos.
Persijoti miltus su krakmolu, ir sukant subertį į indą.
Suminkyti tešlą ir padėti į šaldytuvą bent 2 val.
Aš laikiau per naktį, ir kitą rytą kepiau.
Recepte buvo susukti į "dešrą" ir pjaustyti, bet aš dariau su formelėmis.
Atskyriau tešlą į kelias dalis, pakočiojau, tik reikia atsargiai, nes nori plyšti, ir spaudžiau formeles.
Kepiau apie 12 min temperatūros tikslios nežinau, žiūrėjau pagal tai kaip atrodo.

2 komentarai:

  1. Šitie labai geri - su levandomis nedariau, bet pagal tą patį receptą įdėjau citrinos žievelės ir mėtų džiovintų iš arbatos :) tiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. AHa, su citrina aš ir dariau kelis kartus, maniškiui labiau tiko su citrina, nei levandom, sako atsiduoda skalbikliu :D

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...