Vakarienei skanavome nuostabaus skonio pomidorų sriubą. Iki šiol nebuvo man pavykę padaryti tokios skanios. Nežinau, ar čia,kad su meile dariau, ar kad valgyt norėjome :D
Taigi, tokiam nemažam puodui sunaudojau:
7 šviežius pomidorus vidutinio dydžio (tokius biškutuką pailgus, nežinau rūšies)
1 skardinę koncervuotų pomidorų gabaliukais be odelės
1 mažiukę skardinę pomidorų pastos
2 vidutinio dydžio bulves
2 raudonuosius svogūnus
150 ml neriebios grietinėlės
1 v.š. sviesto
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 sultinio kubelį
Žiupsnelį cukraus
Druskos, pipirų, petražolių, krapų, džiovintų bazilikų, džiovintos paprikos po žiupsnelį
Su sriuba valgėm duoną:
Ciabattos duonos
Sviesto su česnaku ir žolelėm
Į puodą, kuriame bus sriuba, supjausčiau dvi bulves ir pradėjau virti.
Svogūnus susipjausčiau pjaustykle smulkiais gabaliukais.Į keptuvę dėjau sviesto ir alyvų aliejaus (kažkur skaičiau apie tokią kombinaciją, kad duoda gerą skonį...). Pakepinau svogūnus šiek tiek, tada tuo pačiu smulkintuvu susipjausčiau pomidorus į smulkius gabaliukus, taip pat keliavo į keptuvę. Bėriau šiek tiek druskos, pipirų, baziliko, bei džiovintos paprikos ir cukraus vos vos.Viską pakepinau apie 10 minučių.
Tada užsivirinau vandenį ir pasidariau sultinį. Vandens apie 500 ml ir sultinio kubelį sumaišiau ir supyliau ant pomidorų/svogūnų masės. tada sudėjau koncervuotus pomidorus, pomidorų pastą ir dar viską patroškinau.Kai išvirė bulvės, jas nusunkiau, sudėjau į keptuvę dar pakepinau šiek tiek, tada viską supyliau į puodą ir sublenderiavau. Į pabaigą sudėjau krapus ir petražoles bei supyliau grietinėlę.
(Nuotraukoje matyt kokio dydžio buvo pomidorų pastos indelis, 70 g. berots).
Žinoma, buvo galima apseiti ir be koncervuotų pomidorų, tačiau manieji žali buvo ne visai gerai prinokę, tai trūko spalvos ir skonio tokio sodresnio.
Tada pasiruošiau duoną.
Nebebuvo kada išsikepti pačiai ciabattos tai tiko ir pirktinė :) ir naudojau jau paruoštą sviestą su česnakais ir žolelėm.
Tokį sviestą,aišku,galima pasidaryti ir pačiai, iš paprasto sviesto pridėjus česnko, bazilikų, petražolių, tačiau jau čia buvo paprasčiau..
Taigi, duoną supjausčiau riekelėmis, aptepiau sviestu ir apie 15min keliavo į orkaitę, kol apačia gražiai paskrudo.
Apačia buvo traški,viršus šiek tiek minkštas, bet labai super skonis.
Ir puikiai tiko su sriuba:)
Skanaus!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
skaniai sriubyte atrodo.Ir bloga fainiai atnaujinai!
AtsakytiPanaikintiAciu :)
AtsakytiPanaikintiIsbandziau,labai labai patiko,aciu :)
AtsakytiPanaikintiI sveikatą :)
AtsakytiPanaikintiTikrai skani sriuba pagal Jūsų receptą gavosi.Dėkoju.
AtsakytiPanaikintiO gal esate pabandžiusi ispanišką šaltają pomidorų sriubą?
Radau receptus, bet kuri jau būna išbandyta:))))
Esu bandžiusi seniai seniai, bet deja, nei recepto turiu, nei pamenu pagal kokį....
Panaikinti