2010 m. kovo 14 d., sekmadienis

Varkenskoppen karnaval/"Kiaulių galvų karnavalas"

Štai tokiu įdomiu pavadinimu vyko pas mus karnavalas vakar, t.y. šeštadienį, kovo 13 d.
Kodėl toks pavadinimas, neturiu supratimo.Tai kasmetinė šventė, primenanti lietuviškas užgavėnes galbūt. Esmė tame, kad per miestą, kuris būna uždarytas, na kelios gatvės, važiuoja didžiausios mašinos su visokiais "pribumbasais", žmonės su kaukėm ir įvairiais kostiumais, ir iš tų mašino mėto saldainius, vaflius, sausainius,servetėles ir visokį kitokį gėrį ar šlamštą. Aišku, čia daugiausiai džiaugsmo jau vaikams, kas apsukrūs ir greiti, prisirinko didžiausius maišus skanumynų - guminukų, saldainių, ledinukų, šokoladukų, mažų žaisliukų, mašinyčių, lelyčių ir t.t.
Mieste groja muziką iš tų mašinų, kartais ne visai aiški, bet nieko, visi girdėjo. Pardavinėjami nesveikai skanūs mėsainiai, sūrainiai, hot dogai ir kiti dalykėliai, bulvytės fri, karštas vynas ir alus.
Žodžiu - viena iš progų išeiti į miestą, susitikti su kaimynais ar draugais ir tiesiog pasižvalgyti į įspūdingas išpuoštas mašinas.
Tik kas greičiausiai neįdomu, kad jos tos pačios kasmet. Čia mano antras kartas kaip mačiau, bet kadangi neprisimenu pirmo, tai man buvo įdomu :D Žiūrėsim kas bus kitais metais.

Taigi keletas vaizdų įliustruoti šį renginį :)












visos likusios čia :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...