2010 m. kovo 12 d., penktadienis

Aviena su svogūnų bei saliero padažu

Aviena mūsų namuos retas svečias, bet tai mano kaltė, nes nemėgstu kvapo.... Kaina mūsuose įkandama, ne taip, kaip LT, būtų galima ir dažniau pasimėgauti, nes mėsa gera, nu bet jau kol pagaminu,tai turiu labai save nuteikt, kad nejaučiu to kvapo. Vat. O man vienas žmogus yra pasakęs (iš šalies, kur aviena valgoma laaabai dažnai, taip pat ir auginama), kad geras avinas, turi skleisti kvapą. Jei mėsa bus bekvapė, negeras gyvulys.Tad niekur nuo to kvapo nedingsi ,jei mėsa yra gera.
Šį kart buvo avienos kepsniukai, ėmiau,kad neriektų pjaustyt nieko, kvapo mažiau :D
Maniškio komentaras buvo "darai retai,bet kai padarai, tai wow" Žodžiu, jis buvo sužavėtas, na skonis ir man patiko, tik vis galvoje ir gerklėje stovėjo tas kvapas, tai duočiau 80 proc sėkmės.
Varčiau receptų knygas, visur "mandri" receptai ir reikia visko daug. Taigi, atsidariau šaldytuvą ir pasiklioviau fantazija.
Žinau, kad nemoku padaryt gražių maisto foto, ir technika nepaneša, bet iliustruoti kažkaip reikia, tai va:



Sunaudojau

8 mažus avienos gabaliukus su kaulu (nežinau kaip tiksliai tą dalį pavadint LT)
1 skardinę koncervuotų pomidorų be skūrelės
3 raudonus svogūnus
6 vidutinio dydžio saliero stiebus, buvo jau tokie sakyčiau šiek tiek apvytę, bet padažui tiko
Druskos, pipirų, džiovintos smulkintos paprikos 1 v.š. (galėjau ir daugiau aštrumo nesijuto)
Aliejaus pakepimui
Šv. petražolių bei krapų (dėjau šaldytus)
1 sultinio kubelio (norėjau dėt daržovių, neapsižiūrėjau paėmiau jautienos :D )
Ir rozmarino apibarstymui

Visų pirma pasikepinau avieną ant keptuvės apibarsčius druska, pipirais ir rozmarinu iki nebeliko raudonos mėsos. Sudėjau į indą, kuriame troškinsis. Supjausčiau svogūnus ir salierą smulkiai (tiksliau tai už mane padarė kombainas) ir viską dėjau į keptuvę. Sudėjau krapus, petražoles, bei pomidorus, pakepinau apie 10 min. tada pyliau sultinį su vandeniu, taip apie litrą. Ir viską vėl troškinau kol pomidorai paliko kaip padažiukas ir išgaravo nemažai vandens. Tada vėl pripyliau 1,5 puodelio vandens, gerai išmaišiau, sudėjau paprikas džiovintas, galėjau dėti ir daugiau nes nesijautė jokio aštrumo, nežinau,mėsa matyt sugėrė, nors ir ji neaštri. IR visą šitą troškinį pyliau ant avienos, pamaišiau ir į orkaitę valandai laiko (galima ir mažiau, bet aš dariau ant lėtos ugnies). Ir viskas. Mėsa paliko be galo minkštutė.
Valgėm su basmati ryžiais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...