Paprastas, aštrus ir skanus troškinukas. Recepto id4ja iš knygos "Pusvalandis virtuvėje"
Aš naudojau:
2 šviežias jautienos dešreles
1 šv. kiaulienos dešrelę
Pusę stiklinės baltų pupelių
Skardinę raudonųjų pupelių
Mažą skardinę baltų pupelių pomidorų padaže
3 saliero stiebus
2 skardines konservuotų smulkintų pomidorų be odelės
3-4 v.š. šaldytų žirnelių
3 v.š. čili padažo
apie 1 v.š. raudonosios paprikos miltelių
1 v.š. garstyčių
Po žiupsnelį krapų ir petražolių
Druskos, pipirų
Pupeles pasimerkiame per naktį, prieš pradedant troškinį aš jas dar apviriau apie 15 min, bet ir tai dar buvo kietokos, tad reikia daugiau.
Susikarpom dešreles norimo dydžio, jas apkepiname keptuvėje iš visų pusių.
Pasiruošiame indą, kuriame troškinsime, sudedame jau apvirtas pupeles, apkepintas dešreles, toj pačioj keptuvėj, kurioje kepė dešrelės, sudedame pjaustytą salierą, šiek tiek pakepiname.Tada dedame garstyčias, druską, pipirus, paprikos miltelius, smulkintus pomidorus bei čili padažą, žirnelius ir viską patroškiname, kol pomidorai gerokai suminkštėja.
Nukošiame raudonąsias pupeles, dedame į indą, kuriame troškinsis. Pupeles tomatų padaže supyliau su viskuo, ir jau šiek tiek pakepintą pomidorų ir salierų mišinį. Viską gerai išmaišome ir pašauname į orkaitę valandai laiko.
Valgėme su laukiniais ryžiais :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Tuno salotos su putpelių kiaušinukais
Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...
-
Visai neseniai manęs vienas žmogus paklausė, kuris valfių receptas mano mėgiamiausias... Ir tada aš susimąsčiau, kad Belgijoje esu jau 7 me...
-
Gal kai kam pasirodys keistas klausimas, man tai buvo vos ne dienos atradimas. Tiesa, reikia pridurti, šaldau ne visas sriubas, tik trintas...
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą