2010 m. kovo 9 d., antradienis

Aštrus dešrelių troškinys

Paprastas, aštrus ir skanus troškinukas. Recepto id4ja iš knygos "Pusvalandis virtuvėje"



Aš naudojau:

2 šviežias jautienos dešreles
1 šv. kiaulienos dešrelę
Pusę stiklinės baltų pupelių
Skardinę raudonųjų pupelių
Mažą skardinę baltų pupelių pomidorų padaže
3 saliero stiebus
2 skardines konservuotų smulkintų pomidorų be odelės
3-4 v.š. šaldytų žirnelių
3 v.š. čili padažo
apie 1 v.š. raudonosios paprikos miltelių
1 v.š. garstyčių
Po žiupsnelį krapų ir petražolių
Druskos, pipirų

Pupeles pasimerkiame per naktį, prieš pradedant troškinį aš jas dar apviriau apie 15 min, bet ir tai dar buvo kietokos, tad reikia daugiau.
Susikarpom dešreles norimo dydžio, jas apkepiname keptuvėje iš visų pusių.
Pasiruošiame indą, kuriame troškinsime, sudedame jau apvirtas pupeles, apkepintas dešreles, toj pačioj keptuvėj, kurioje kepė dešrelės, sudedame pjaustytą salierą, šiek tiek pakepiname.Tada dedame garstyčias, druską, pipirus, paprikos miltelius, smulkintus pomidorus bei čili padažą, žirnelius ir viską patroškiname, kol pomidorai gerokai suminkštėja.
Nukošiame raudonąsias pupeles, dedame į indą, kuriame troškinsis. Pupeles tomatų padaže supyliau su viskuo, ir jau šiek tiek pakepintą pomidorų ir salierų mišinį. Viską gerai išmaišome ir pašauname į orkaitę valandai laiko.
Valgėme su laukiniais ryžiais :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...