2010 m. kovo 14 d., sekmadienis

Spageti bolognese



Tai vienas iš dažniausiai daromų makaroninių patiekalų pas mus namuos, ir labai mėgstamas maniškio. Kartais kvietinius makaronus keičiu į labiau sveikesnius tamsius, bet šį kart, dėl laiko stokos virimui, tiko ir šie.

Taigi,5-6 porcijoms reikės:

400 g jautienos faršo
100 g kiaulienos faršo
2 didelių svogūnų
3 didelių morkų
Druskos, pipirų, džiovintos paprikos ir dar paprikos miltelių
Skardinės pomidorų be odelės
1 mažo induko pomidorų pastos
Kelių valgomų šaukštų pomidorų padažo
Na ir spagečių
Aliejaus kepimui

Tai čia ilgasis variantas, kartais, kai labai tingisi ar nėra laiko, tiesiog dedu padažą jau paruoštą spagečiams, dar pridedu daugiau paprikos miltelių ir kečupo iš savęs, dėl aštrumo, ir viskas.

Morką susitarkuojam, svogūną susipjaustom smulkiai ir viską pakepiname ant aliejaus, kol gražiai suminkštėja.Tada dedam į kitą indą. Į tą pačią keptuvę dedam faršą, beriu druskos, pipirų, dar dabar dėjau džiovinto baziliko ir petražolių, 1 a.š. džiovitnos paprikos, ir dar raudonosios aštrios paprikos miltelių parsivežtų iš Etiopijos, skonis, beje, visiškai kitoks, nei su parduotuvine pirktine malta paprika.
Kai viskas apkepa, dedu morkas atgal, sumaišau, tada dedu pomidorus skardinėje, pomidorų pastą, kečupą ir viską kepinu kiek įmanoma ilgiau, nes tik tada išsiskiria tikrasis skonis. Dar įpilu vandens, apie pusę stiklinės,kai jau pradeda "puškuoti" visas padažas.Šį kart kepinau apie 20 min. Tuo pat metu išsiverdu spagečius su druska ir šiek tiek aliejaus, kad nekibtų ir jokiais būdais nedėti dangčio.
Ir viskas, tiekiam į stalą. Galima užbarstyti tarkuoto sūrio, bet šį kart buvo be jo :)

Seniau dėdavau dar ir česnakų, bet kažkur skaičiau, kad česnakai ir svogūnai negali būt vienam patiekale, nes vienas kito skonį "užmuša" tai ir nebededu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...