2013 m. sausio 22 d., antradienis

Tanzanijos ryžiai su daržovėmis


Receptas iš šitos knygos.
Gaminsiu daug iš čia, nes tai mūsų skonio patiekalai!

Šiuos ryžius valgėm kartu su kalakutienos troškiniu, kurį įkelsiu, bet norėjosi ryžius įkelti atskirai, nes labai patikom galima valgyti taip vienus tik su daržovėm!

Reikės:

175 g. ryžių (basmati tinka geriausiai, bet naudojau ir su paprastais ilgagrūdžiais)
1,5 v.š. kokosų aliejaus (ar kitokio naudojamo)
Pusę pjaustyto raudono svogūno
2 skiltelės spausto česnako
375 ml daržovių buljono 
50 g. konservuotų kukurūzų
1 nedidelė morka
1 saldi paprika (naudojau tokią kaip nuotraukoje)

Daržovių kiekis gali būti pareguliuotas pagal norus.

Nuplauti ryžius po tekančiu vandeniu ir palikti išvarvėti ~15 min. Įkaitinti keptuvę, dėti aliejų, ir pusžiedžiais pjaustytą svogūną, pakepinti kol suminkštės. Suberti ryžius ir pastoviai maišant pakepinti 10 min.
Sudėti spaustą česnaką, supilti paruoštą buljoną viską išmaišyti ir leisti užvirti. Pavirti 5 min. ir tada sumažinti temperatūrą, uždengti keptuvę ir leisti ryžiams pilnai išvirti, apie 20 min. Aš dar pridėjau šiek tiek vandens eigoje, nes jau buvo išsausėję, bet ryžiai dar nebuvo minkšti.

Kol verda ryžiai, pasiruošti daržoves. Morką sutarkuoti stambiai, susipjaustyti papriką juostelėmis.
Kai ryžiai minkšti, berti kukurūzus, papriką ir morkas, viską permaišyti, uždengti ir dar palikti kelias min pasitroškinti kol daržovės suminkštės. Aš laikiau labai neilgai, nes nesinorėjo minkštos paprikos.
Viską permaišti šakute ir patiekti iš karto.

Gan sodraus skonio ryžiai, jaučiasi česnakas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...