2013 m. sausio 22 d., antradienis

Kalakutienos troškinys su tanzanijos ryžiais


Kaip paruošti ryžiai aprašiau Čia.

Reikės:

400 g. kalakutienos
1 skardinės raudonųjų pupelių
5-6  vyšniniai pomidorai
Prieskonių mėsai
1 skiltelės česnako
Pusę smulkinto raudono svogūno
Šiek tiek aliejaus kepimui

Keptuvę gerai įkaitinti, pilti aliejų (naudojau kokosų), sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, spaustą česnaką ir pakepinti šiek tiek. Dėti smulkiai pjaustytą mėsą, paprieskoniuoti  ir pastoviai maišant apkepinti ant aukštos ugnies. Kai pradės skirtis sultys ugnį sumažinti, pilti šiek tiek vandens, sudėti per pusę pjautus pomidoriukus ir dar pakepinti kol išsiskirs sultys iš pomidorų.
Galiausiai sudėti nusunktas pupeles, viską permaišyti ir dar kelias minutes patroškinti.

Valgėme su jau minėtais tanzanietiškais ryžiais. Pikantiško skonio troškinukas!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...