2013 m. sausio 26 d., šeštadienis

Ghoriba - marokietiški migdoliniai sausainiai

Receptas iš tos pačios knygos.
Skoniu labai patiko, tik neapsižūrėjau laiko ir šiek tiek perkepiau, pasidarė ne minkšti, kaip rašo knygoj, kad turėtų būti, bet traškūs, ir forma kiek kitokia, gerokai "išsiplėtė" į šonus. Tad laiką būtina stebėti, norint gražių apvalių sausainukų. Bet nepaisant to, jie iš ties skanūs, maloniai traškūs su gaiviu citrinos skoniu!


Gavosi 36 sausainiai.

Reikės:

2 kiaušinių trynių
1 kiaušinio baltymo
200 g. cukraus pudros (naudojau 180 g. man pakako)
2 v.š. kepimo miltelių
Nutarkuotos žievelės nuo pusės citrinos
Kelių lašų vanilės
350 g. maltų migdolų (arba lazdyno riešutų)

Migdolus maliau pati, ne visai į miltus, bet taip posmulkiai,  odelės nenuėmiau.
Kiaušinių trynius, baltymą ir cukraus pudrą išplakti lengvai šakute. Sudėti kepimo miltelius, nutarkuotą citriną, vanilę bei maltus migdolus. Sumaišyti viską į vientisą masę. Masė bus gana lipni.
Rankas pasitepti aliejumi ir formuoti nedidelius rutuliukus, dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi paliekant  ~ 4 cm tarpelius ir su šakute šiek tiek paspausti.



Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 12 min. kol gražiai paruduos. Aš kepiau 15 ir jau buvo per ilgai, nemačiau, kad jau parudavę gerai, tad reikia stebėti pagal savo orkaitę.
Šilti sausainiai buvo tokie tarsi guminiai, minkšti, bet pastovėję iš kart paliko traškūs.

Laikyti inde su dangčiu, stovėjo kelias dienas, daugiau nebesukietėjo.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...