2013 m. sausio 12 d., šeštadienis

Rukolos, kriaušių ir morkų salotos


Ne tiek, kiek pagrindiniu patiekalu, kiek salotų viena versija noriu pasidalinti.

Reikės:

1 morkos
1 kriaušės
2 saujų rukolos lapelių
Kelių vyšninių pomidoriukų
Grūdėtų garstyčių padažo
Šiek tiek tiršto balzaminio acto
Druskos

Morką sutarkuoti,  pomidoriukus perpjauti per pusę, jei didesni, dar pusiau, kriaušę nulupti ir supjaustyti pomidoriukų dydžio riekutėmis. Viską sumaišyti su rukola. Dėjau ~šaukšta garstyčių padažo bei ~1 v.š tiršto balzaminio acto ir šiek tiek druskos.
Kriaušės čia, mano nuomone, labai tiko, tas saldumas su rukolos pikantiškumu, ir su actu sudaro puikų skonį.

Valgėme jas prie cordon bleu kepsniuko su bulvių koše.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...