2013 m. sausio 22 d., antradienis

Greitai paruošiami cepelinai

Ačiū ačiū Ilona !!! :)*
Jau buvau į visus galimus medžius pabeldus, kad nebeeksperimentuosiu čia nei su žemaičiais, nei tuo labiau su cepelinais. Keikiau bulves, nes mat nesigauna. O šitie neišejo iš galvos nuo tada, kai Ilona "Skaniame gyvenime" patalpino receptą. Nu galvoju pabandysiu, ir tikra bus paskutinis kartas, jei nesigaus... IR, tadaaam gavos :) Esu patenkinta iki ausų, ne dėl to, kad labai būčiau pasiilgus jų, bet kad gavos. Gavos, kai niekada pati viena nedariau normalių cepelinų. NIEKADA.
Tai vat, pavalgėm skanią vakarienę, seniai seniai bevalgytą, kas svarbiausia, patiko ir mano brangiausiam, kuris nelabai tokiems lietuviškiems variantams prijaučia :D

Neturiu kitų foto, vienintelės, kas liko ir išėjo padaryt pilna burna :D

Reikės:

12 vidutinio dydžio bulvių
250 g. krakmolo (plius šiek tiek pavoliojimui, jei reikės)
Šiek tiek druskos paskaninti

Įdarui pasirinktinai mėsa ar varškė.
Aš dariau mėsiškus. Sumaišiau jautienos faršą su druska bei pipirais, šaukštu pieno (pilu pieną arba mineralinį, dėl minkšumo) ir pakepintu, smulkiai pjaustytu raudonu svogūnu. Skanutis įdaras gavos, sultingas.
Buvo man galvosūkis kokios tos vidutinės bulvės, bet išsibėriau iš maišioko kas buvo ir išrinkau vienodas mažesnes, nei didžiausios. Taip maždaug per pusę delno tokios..


Taigi, 6 bulves išvirti su lupenomis ir 6 nuskusti.
 Aš viriau jau nulupus, nes kai verdu su lupenom palieka jos labai kibios, ir tada jau nieko nebesigauna, pasimokiau iš seniau. bet čia jau mūsų bulvių problema, manau. 
 
Išvirusias bulves sumalti mėsmale, arba neturint jos, sutarkuoti tarka. Tik ne su blenderiu!
Žalias bulves sutarkuoti smulkia burokine tarka, susidariusį skystį nusunkti šaukštu.
Abi bulvių mases sumaišyti, dėti krakmolą ir paskaninti druska.  su  krakmolu ir druska. Viską gerai išminkyti.


Pasiruošti įdarą cepelinams. Mėsos nekepinti, tik svogūną. 
Drėgnomis rankomis formuoti cepelinus, dar šiek tiek apvolioti į krakmolą ir dėti į gerai verdantį,  pasūdintą vandenį.
Virti apie 20 minučių. Cepelinai puode turi jaustis laisvai, nesukibti. Aš viriau 4 vienu metu, kad turėtų vietos vartytis. 

Skanūs, minkštučiai, įdaras sultingas. Patiko!

5 komentarai:

  1. O kaip cia su tais 250 g krakmolo ? Visus sudeti i bulves ar kaip ? Jei visa nurodyta kieki sudet, tai dar paimt apvoliojimui ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, dėjau tą 250 g. į bendrą masę ir dar šiek tiek pavoliojimui pasiėmiau, pakoreguosiu recepte, nepastebėjau.

    Bet žinau kitos nevoliojo, nes nekibo taip labai, tai čia manyčiau nuo bulvių priklauso.

    AtsakytiPanaikinti
  3. o kiek gavosi cepelinų iš tokio kiekio?

    AtsakytiPanaikinti
  4. kodel mano ceppelinai gavosi kaip guminiai? tokie kietoki?? :(

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...