2013 m. sausio 26 d., šeštadienis

Pikantiška kepta višta


Receptas iš šios knygos.
Tai specifinis rytų afrikos vištos paruošimo būdas.
Vištą reikia pasiruošti iš vakaro, nes per naktį stovi šaldytuve.


Reikės:

1 vištos (maždaug 1,8 kg)
2 v.š. minkšto sviesto
3 skiltelių česnako
1 a.š. maltų pipirų
1 a.š. ciberžolės prieskonių
1/2 a.š. kumino
1 a.š. džiovintų čiobrelių
1 v.š. šviežiai kapotų klendros lapų  (čia naudojau džiovintas)
4 v.š. tiršto kokosų pieno (kremo)
1/2 a.š. aitriosios paprikos
1 a.š. tomatų piurė

Sumaišyti sviestą, kokosų kremą ir visus prieskonius į vientisą masę. Pailikti 1 v.š. sviesto vėlesniam patepimui, ir visa likusią mase gerai ištrinti vištą. Atkelti ties krūtinėle odelę, ir gerai įtrinti į mėsą. Dėti vištą į indą, uždengti maistine plėvele ir palikti per naktį pasimarinuoti.
Orkaitę įkaitinti iki 190 laipsnių.
Vištą dėti į kepimo rankovę, ir kepti apie 40 min. Po to prakirpti rankovę apipilti su šaukštu išsiskyrusias sultis ir dar palikti kepti kol gražiai paskrus. Likus maždaug 10 min. iki pabaigos, apversti vištą, kad krūtinėlė būtų viršuje, ir aptepti likusiu valgomu šaukštu sviesto ir dar palikti 10 min, kad gražiai apsksrustu viršus.


Kepimo laikas orientacinis, prašau žiiūrėti pagal savo orkaitę, gal reiks ilgiau/trumpiau, taip pat priklauso ir nuo vištos dydžio.




Pikantiška, minkšta, kvepianti. Višta kaip višta, ką čia daugiau pridursi :D 

4 komentarai:

  1. Ką tik sumarinavau, rytoj kepsiu :) kažkaip užkliuvo, kad recepte nėra druskos. Jos tikrai neturėjo būti?

    AtsakytiPanaikinti
  2. tikiuos patiks! o druskos šiaip nedėjau, bet jei mėgstama tai galima barstyti prieš kepant.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už puikų receptą, višta buvo tiesiog nuostabi :) neabejotinai įtrauksiu į mėgiamiausių sąrašą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Liuks! Smagu skaityti, kad ne tik mums patiko!

    AtsakytiPanaikinti

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...