2013 m. sausio 27 d., sekmadienis

Skaniosios bulvytės su sparneliais

 
Vienos merginos pageidavimu (Giedre, girdi :) ) papasakosiu kaip aš kepu bulves.

Šį kart buvo kartu su sparneliais, jiems per didelio dėmesio nereikia, pamarinuoti per naktį su įvairiais mėgiamais prieskoniais, ir daugiau viskas kartu su bulvytėm į orkaitę. Bet bulves tai kepu taip:
gerai nuplaunu bulves (su lupena!), supjaustau riekutėmis, ne per ploniausiom, maždaug per pirštą, nes kepant jos susitrauks. Supjaustytas bulves dedu į stiprų maišelį. Beriu šiek tiek jūros drukos, mėgiamų prieskonių, šį kart buvo šaukštas džiovintos kalendros, žiupsnelis bulvių prieskonių bei nedidelis žiupsniukas kario. Pilu apie 1 v.š. alyvuogių aliejaus, maišiuką užsuku ir viską gerai pakratau, kad kiekviena riekutė apsiveltų aliejumi ir prieskoniais. Turbūt čia ir maža paslaptis, kad ne sudėjus ant skardos prieskoniuot, bet maišelyje.
Skardą iškloti kepimo popieriumi, sudėti sparnelius, ir suberti bulves. svarbu, kad jos nebūtų viena ant kitos, kiekviena riekutė turi rasti savo vietą. Ir viskas, 190 laipsnių pusę valandos, apversti, dar 10-20 minučių, kai jau atrodo gražiai viskas apkepę, jungti lauk.
Tiek ir to recepto :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...