2011 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

Švilpikai

Receptas iš čia


Reikės:
  • 1 kg. virtų bulvių
  • 1/4 virtų bulvių dalies miltų
  • 1/2 a. š. druskos
  • saujelės kapotų petražolių
  • 1 didelio kiaušinio
Padažą aš dariau iš kepintos šoninės, svogūno bei grietinėlės.

Išvirtas bulves (geriausiai iš vakaro) sumalti (arba sugrūsti grūstuvu), dėti į indą ir su peiliu padalinti pagrindą į 4 dalis (+ šitaip kryželiu). 1 tą dalį išimti, padėti ant kitų, ir į tos 1/4 dalies vietą supilti miltus. Miltų vėliau gali prireikti ir daugiau,m priklauso nuo bulvių miltingumo. Taip dalinau todėl, kad paprasčiau susiorientuoti kiek tų miltų visgi reikia.

Įberti druskos, įmušti kiaušinį, suberti kapotas petražoles (nebūtina, bet skanu) ir tada jau viską, su ta išimta viena dalim ir likusiom dalim bei miltais gerai išmaišyti. Jei labai kimba prie rankų, dar pridėt miltų, bet neperdėti, kad nebūtų kieti.
Iš gautos tešlos iškočioti virveles, supjaustyti į norimo dydžio gabalėlius (jie dar išsipūs), ir sudėti į skardą. Apšlakstyti keliais šaukštais aliejaus. Būtina, kitaip bus labai sausi. Ir kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipnsių kol gražiai paruduos. Galima kepti ir keptuvėje, kaip kam patinka.
Arba galima virti (tada verdant vietoj miltų geriau dėti krakmolo).
Kol švilpikai kepa, pasiruošti padažą.




Aš supjausčiau vieną svogūną, jį lengvai pakepinau ant sviesto, sudėjau rūkytą smulkintą šoninę, apkepinau ir supyliau grietinėlę. Dar man kiek per tirštas gavos, kitu kartu dar skiesčiau su pienu.


Kai švilpikai iškepa, tiekti į lėkštę ir apipilti paruoštu padažiuku.Švilpikai gaunas minkšti viduje su apskrudusia plutele, bet ne kieti.

Jei norite dar minkštesnių, tik iškeptus švilpikus sudėti į indą su dangčiu, gausiai apipilti padažu ir leisti tiesiog pašusti (be ugnies).
Skanaus!

2 komentarai:

Tuno salotos su putpelių kiaušinukais

Tuno salotas darau gan dažnai kai norisi kažko greito ir lengvo. Šioms sunaudojau: Dvi saujas salotų lapelių Pusę raudonos ...