2011 m. spalio 13 d., ketvirtadienis

Obuolių paragas - paprastas kaip 2x2, skanus kaip 10 kvadratu...

Receptas iš čia

Patinka man kepti tokius pyragus, kur daugiausiai laiko atima obuolių nulupimas ir supjaustymas :)
O pačio pyrago padarimas paprastas, greitas, ir rezultatas valgantiesiems patiko.




Reikės:
  • 4-5 mažesnių, arba 3 didelių obuolių,
  • 140 ml. aliejaus,
  • 125 g cukraus (jei obuoliai saldoki, dėti mažiau),
  • 2 a.š. vanilinio cukraus,
  • 2 kiaušinių,
  • 190 g miltų,
  • 1,5 a.š. kepimo miltelių,
  • cinamono bei cukraus apibarstymui (orig. recepte barstyta perliniu cukrumi)
Į tešlą aš dėjau 100 gramų cukraus, ir 25 maišiau su cinamonu ant viršaus. Cinamono bėriau gausiai. Tikrai gausiai. Man taip patinka ♥

Į dubenį įmušti kiaušinius, išplakti, suberti cukrų, vanilinį cukrų, aliejų, viską permaišyti. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir suberti į indą, viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Pačios masės atrodys nedaug, bet ji puikiai pakyla. Norintiems daugiau tešlos pagrindo, reiktų daryti iš 1.5 kiekio ar 2. Bet manau tiek užtenka sočiai. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardelę, arba į silikoninį indą, tada jau nieko tiesti nebereikia.
Obuolius nusilupti, perpjauti į 4 dalis išimti sėklides is sudėlioti gausiai ant viršaus. Aš 3 dalis dėjau visus ketvirčius, juos įpjovius per viršų, o likusius obuolius supjausčiau skiltelėmis ir sustačiau į pyragą.
Cukrų sumaišyti su cinamonu ir (mėgstantiems cinamoną)gausiai apiberti pyragą.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti ~30 min. kol gražiai pakils, ir nebekibs medinis pagaliukas.




Skanaus! Ir šiltų rudens vakarų  su kvepiančiu pyragu ir arbatos puodeliu ♥


p.s. foto iš dviejų skirtingų darymų

7 komentarai:

  1. laaaabai skanus pyragas, labai graziai iskilo, kuo puikiausiai ishkepe. Labai paprastas ir ziauriai gardus. 10 out of 10!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ir as kepiau siandien si pyraga! Nu super! Atrodo toks paprastas bet turi kazka tokio kas labai maloniai nustebina.
    Aciu kad pasidalinai isbandytu receptu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Smagu, kad patiko :)

    Neringa, skanaus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. noriu padekoti uz sio pyrago recepta. nerealiai skanus, nors paziurejus i sudeti neatrode, kad bus toks super!aciu!

    AtsakytiPanaikinti
  5. nu va, smagu :)
    tikrai atrodo paprastutis.. bet turi kazka tokio :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Neskanus, sausa bulka ir tiek

    AtsakytiPanaikinti

Varškiniai čirviniai blynai

Puikus čirviniai blynai! Traškūs iš išorės, ir minkštučiai viduje. Skanūs tiek šilti, tiek šalti, jau nepamen kada kepti, bet pamenu sk...