Patinka man kepti tokius pyragus, kur daugiausiai laiko atima obuolių nulupimas ir supjaustymas :)
O pačio pyrago padarimas paprastas, greitas, ir rezultatas valgantiesiems patiko.
Reikės:
- 4-5 mažesnių, arba 3 didelių obuolių,
- 140 ml. aliejaus,
- 125 g cukraus (jei obuoliai saldoki, dėti mažiau),
- 2 a.š. vanilinio cukraus,
- 2 kiaušinių,
- 190 g miltų,
- 1,5 a.š. kepimo miltelių,
- cinamono bei cukraus apibarstymui (orig. recepte barstyta perliniu cukrumi)
Į dubenį įmušti kiaušinius, išplakti, suberti cukrų, vanilinį cukrų, aliejų, viską permaišyti. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir suberti į indą, viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Pačios masės atrodys nedaug, bet ji puikiai pakyla. Norintiems daugiau tešlos pagrindo, reiktų daryti iš 1.5 kiekio ar 2. Bet manau tiek užtenka sočiai. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą skardelę, arba į silikoninį indą, tada jau nieko tiesti nebereikia.
Obuolius nusilupti, perpjauti į 4 dalis išimti sėklides is sudėlioti gausiai ant viršaus. Aš 3 dalis dėjau visus ketvirčius, juos įpjovius per viršų, o likusius obuolius supjausčiau skiltelėmis ir sustačiau į pyragą.
Cukrų sumaišyti su cinamonu ir (mėgstantiems cinamoną)gausiai apiberti pyragą.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti ~30 min. kol gražiai pakils, ir nebekibs medinis pagaliukas.
Skanaus! Ir šiltų rudens vakarų su kvepiančiu pyragu ir arbatos puodeliu ♥
p.s. foto iš dviejų skirtingų darymų
laaaabai skanus pyragas, labai graziai iskilo, kuo puikiausiai ishkepe. Labai paprastas ir ziauriai gardus. 10 out of 10!
AtsakytiPanaikintiIr as kepiau siandien si pyraga! Nu super! Atrodo toks paprastas bet turi kazka tokio kas labai maloniai nustebina.
AtsakytiPanaikintiAciu kad pasidalinai isbandytu receptu.
einu kepti!
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :)
AtsakytiPanaikintiNeringa, skanaus ;)
noriu padekoti uz sio pyrago recepta. nerealiai skanus, nors paziurejus i sudeti neatrode, kad bus toks super!aciu!
AtsakytiPanaikintinu va, smagu :)
AtsakytiPanaikintitikrai atrodo paprastutis.. bet turi kazka tokio :)
Neskanus, sausa bulka ir tiek
AtsakytiPanaikinti