Man gavosi labai tamsus, nes nepagailėjau cinamono ant viršaus..
Reikės:
Tešlai
- ~450g. miltų
- 50 g. cukraus
- 22 g. šviežių mielių arba 2 ¼ a.š. sausų mielių
- ½ a.š. druskos
- 60 g. ištirpinto sviesto
- 150 ml. pieno
- 1-2 a.š. vanilinio cukraus
- 2 dideli kiaušiniai
Aptepimui:
- 60 g. ištirpinto sviesto
- ~200 g. cukraus
- 5-6 a.š. cinamono (orig. recepte 2, man buvo per mažai)
- ½ a.š. šviežiai tarkuoto muskato (vietoj to naudojau mišinį, kur muskatas su gvazdikėliais bei kardamonu)
Mieles ištrinti su 1 šaukšteliu cukraus, užpilti šiltu pienu. Sviestą ištirpinti, atvėsinti. Kiaušinius ištrinti su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Į dubenį išsijoti miltus, suberti druską. Tada supilti pakildintas mieles, sviestą, ištrintus su cukrumi kiaušinius ir suminkyti minkštą tešlą. Miltus pasireguliuoti, tešla turi būti labai minkšta, šiek tiek lipni. Labai plonai ją aptepti sviestu ir uždengus rakšluostuku, palikti kilti ~ 1 val.
Kol tešla kyla, ištirpinti sviestą. Sumaišyti atskirame indelyje cinamoną, prieskonius ir cukrų.
Tešlą iškočioti į maždaug 30x50 cm stačiakampį, tada šepetėliu tešlą aptepti sviestu ir pabarstyti cinamono - cukraus mišiniu.Aš bėriau gan gausiai, dėl to jis gavos tamsus, bet labai kvapnus ir skanus!
Dėk pjaustymo. Orig. recepte buvo va taip:
Supjaustyti tešlą į 6 juostelės vertikaliai. Sudėti juostelės vieną ant kitos, ir vėl supjaustyti į 6 gabalėlius horizontaliai, gaunasi maždaug 5x8cm kvadratėliai.
Sukrauti vieną ant kito kvadratėliuss ir dėti juos šonu stačiai į paruoštą formą.
O aš dariau taip:
Tešlą supjausčiau į daugiau juostelių, plotį padalinau maždaug pagal kepamo indo plotį, tik kiek siauresnėmis, nes jos dar plėtėsi. O horizontaliai pjaučiau ir į daugiau juostelių ir jas sudėjau gan standžiai.
Uždengti rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 30-45 min.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje ~40-45 minutes, kol gražiai pagels. Jei viršus per daug kepa, pridengti folija iki kepimo pabaigos. Išimti iš orkaitės ir leisti pastovėti formoje 20-30 minučių.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje ~40-45 minutes, kol gražiai pagels. Jei viršus per daug kepa, pridengti folija iki kepimo pabaigos. Išimti iš orkaitės ir leisti pastovėti formoje 20-30 minučių.
Labai skaniai plėšosi po juostelę. Išlieka skanus ir ne sausas ir antrą, ir netgi trečią dieną (tik reikia uždengti laikant kad neapždiūtų).
Dar nebandžiau šio, bet būtinai mėginsiu.
AtsakytiPanaikinti